Всички посетители - български и чуждестранни граждани, които са имали

...
Всички посетители - български и чуждестранни граждани, които са имали
Коментари Харесай

Спецпрокурори изискали информация за всички, влизали през 4-те входа на МС

Всички гости - български и задгранични жители, които са имали достъп до Министерския съвет през януари, февруари и март 2022 година, би трябвало да бъдат разказани и предадени на спецпрокуратурата. Такова искане от спецпрокурорите е пристигнало при НСО с пояснение, че е почнало авансово произвеждане, написа, базирайки се на свои източници.

Според информатора изисканата информация се отнася за 4-те входа на Министерския съвет - централния и служебните.

От Специализираната прокуратура отхвърлят да разясняват изказванието, като показват пред медията, че на по-късен стадий ще дадат отговор дали в действителност са поискани такива данни.

От НСО също не удостоверяват информацията. От държавната работа за защита обаче са безапелационни, че оказват подпомагане на институциите и при поискване на информация, обвързвана с техните пълномощия и пълномощия, я дават, в случай че е налична.

Официална позиция по въпроса няма и от Министерския съвет.

От медията показват още, че вероятни разновидности, за които спецпрокуратурата да изисква сходни документи, са задържането на водача на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов и разпита на предприемача Васил Божков или изказванията на притежателя на " ИНСА Ойл " Георги Самуилов, публикувани от финансовия министър Асен Василев, че върху Самуилов е упражняван напън за интервенции с държавния запас.

А в Благоевград , където министър председателят Кирил Петков има срещи с бизнеса, пред публицисти той сподели, че не знае за изискани такива данни от Спецпрокуратурата, само че че в случай че се окаже правилно, " ще е цялостно безсрамие " и позволи връзка това, че Министерският съвет е контактна точка за сигнали до Европейската прокуратура.

" Не съм осведомен за това, само че в случай че и то се окаже правилно, просто ще е цялостно безсрамие. Знаете, че сега Министерският съвет е контактна точка за Европейската прокуратура. Ако се пробват да видят кой влиза и излиза от Министерски съвет, с цел да видят кои са хората, които дават сигнали, това ще е следващият бойкот. Ще схвана дали е по този начин, само че би било безсрамие. Трябва да се види доста деликатно дали се пробват да управляват хората, които желаят да дават сигнали. Те към този момент знаят, че за разлика от случвалото се до момента сигналите, които идват в Министерски съвет, непосредствено отиват при госпожа Кьовеши, когато са свързани с еврофондове ".

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР