Всички полети на къси разстояния в Норвегия ще бъдат изцяло

...
Всички полети на къси разстояния в Норвегия ще бъдат изцяло
Коментари Харесай

Норвегия минава и на електрически самолети

Всички полети на къси дистанции в Норвегия ще бъдат напълно електрически до 2040 година, са проектите на националния обществен оператор на въздушния превоз. Държавната Avinor, която експлоатира множеството от гражданските летища в страната, се стреми да бъде "първа в света ", която да премине към електрически въздушен превоз.
"Смятаме, че всички полети с дълготрайност до час и половина могат да бъдат изпълнявани с напълно електрически самолети ", счита основният изпълнителен шеф Даг Фалк-Петерсен, представен от "Индипендънт ".
Съобщението удостоверява репутацията на Норвегия като водач в потреблението на електрически мощности.
Миналата година неправителствената организация Energi Norge съобщи, че е допустимо Норвегия да стане първата страна, задвижвана от 100% чиста електрическа енергия. "Нашата цел е Норвегия, въз основата на хидроенергията и по-доброто съдействие сред бизнеса и управляващите, да стане първото напълно електрическо общество в света до 2050 година ", сподели за НТБ Олуф Улсет, шеф на Energi Norge.
Норвегия има опция да се възползва от изобилието от реки и водопади, с цел да създава по-голямата част от електрическата енергия си, употребявайки водноелектрически централи.
Скандинавската страна също по този начин е пионер в прекъсването от придвижване на транспортни средства, задвижвани с изкопаеми горива. Според разнообразни оценки всички коли в страната могат да работят на зелена сила до 2025 година
През 2017 година Avinor разгласи, че в съдействие с Норвежката асоциация за спортна авиация и главните самолетни компании е основала план за създаване на електрически самолети.
Големи компании като Airbus, Boeing и Siemens считат, че до десетилетие ще има електрически самолети, пренасящи до 70 пасажери на къси полети, а easyJet си сътрудничи с американския стартъп Wright Electric по създаването на такава технология.
Avinor има намерение да понижи излъчванията парникови газове от самолетите си в кратковременен проект посредством последователното потребление на биогорива през идващите години, и по-късно, посредством последователното въвеждане в употреба на електрически самолети.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР