Всички пенсионери ще могат да получат великденски добавки независимо от

...
Всички пенсионери ще могат да получат великденски добавки независимо от
Коментари Харесай

Всеки пенсионер ще получи добавка за Великден, целта е 500 лева мин. пенсия

Всички пенсионери ще могат да получат великденски добавки без значение от пенсия та, която получават. Това сподели Вяра Емилова, секретар на ПГ на Българска социалистическа партия и член на обществената комисия в Народното събрание, пред Радио „ Фокус “. По думите й през последните години не са изплащани великденски добавки, в случай че са изплащани, те са били в размер до 50 лв., а сега размерът е до 70 лв..

Вяра Емилова е отправила запитване към обществения министър Георги Гьоков, с цел да се изясни на хората по какъв начин тъкмо ще бъдат обновени пенсиите.

„ Важно е и за него, и за цялото министерство хората да не получат по-малко пари. В момента се работи по няколко разновидността за преизчисление на пенсиите съгласно другите индикатори във формулата. Когато стартира да се преглежда бюджетът, ще бъдат препоръчани разновидности, които ще се обсъдят. Искането на министерството е хората да не получават по-малко пенсии в сравнение с сега откакто бъде махната добавката от 60 лв.. За този месец, за април, сметката, която е – 370 минимална пенсия , плюс 60 лв. Ковид добавка, плюс 70 великденска добавка, това значи, че най-ниските пенсии ще бъдат към 500 лв.. Но с разискването на новия бюджет ще се търсят разновидности пенсиите да бъдат обновени и пенсионерите да не получат по-малко пари. Страшно е това, което се случва сега на пазара на цените и би трябвало да подсигурим сигурност на нашите родители за заслужен живот. Най-малкото с пенсиите можем да създадем това “, уточни тя.

Емилова добави, че в най-кратки периоди ще би трябвало да стартира актуализацията на бюджета, с цел да може той да дава отговор на условията на обществото.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР