Всички партийни лидери във френския парламент са съгласни с необходимостта

...
Всички партийни лидери във френския парламент са съгласни с необходимостта
Коментари Харесай

Макрон: Можем да сформираме ново мнозинство

Всички партийни водачи във френския парламент са съгласни с нуждата да се избегне политическата парализа и в този момент би трябвало да се научат да вършат взаимни отстъпки, сподели френският президент Еманюел Макрон в телевизионно послание към нацията, представено от международните организации, съобщи Българска телеграфна агенция.

В първото си изказване, откакто на изборите в неделя неговият центристки лагер загуби безспорното си болшинство, Макрон уточни, че е необходим надпартиен консенсус за съставяне на работещо болшинство, и добави, че в идващите седмици ще работи интензивно за постигането му, съобщи Ройтерс.

При първия си мандат след 2017 година той разполагаше с цялостен надзор над Народното събрание. Но в неделя, същите гласоподаватели, които през април го преизбраха, в този момент подразнени от високата инфлация и чувството за равнодушие от негова страна, взеха решение да гласоподават за фрагментиран парламент, отбелязва Франс прес.

"Не мога да подцени разломите и дълбоките разделения в нашата страна, отражение на които е и съставът на новото Национално заседание ", сподели той. "В идващите няколко дни ще би трябвало да изясним каква степен на отговорност и съдействие са подготвени да одобряват другите обединения в Националното заседание. " Макрон добави, че до момента в който той е ангажиран със срещата на върха на Европейски Съюз през идващите два дни, партийните водачи би трябвало да решат "колко надалеч са подготвени да стигнат ".

В обръщението си френският държавен глава предложи отсега нататък приемането на закони да става "по друг метод ", като то е учредено на компромис сред другите политически сили, добави АП. "Трябва дружно да се научим да управляваме и одобряваме закони по друг метод " и по този начин "да градим някои нови взаимни отстъпки с политическите придвижвания ", съставляващи новия парламент, сподели Макрон. По думите му това не би трябвало да значи политическо опълчване, а съглашения. Еманюел Макрон отхвърли като "неоправдана за днешния ден " концепцията за основаването на "национален съюз ", който да сплотява в държавното управление всички политически сили.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР