Всички от обвинените по случая със загиналите мигранти у нас,

...
Всички от обвинените по случая със загиналите мигранти у нас,
Коментари Харесай

Кой каква роля има в схемата за мигрантите, загинали у нас?


Всички от упрекнатите по случая със починалите мигранти у нас, са арестувани, без Валентин Христов. Той самичък се е предал през вчерашния ден в Гърция и следва неговата екстрадиция. Нови обвинени няма.

Схемата е позната на всички проверяващи - става въпрос за канал, който се е занимавал единствено с афганистански мигранти. Организатор на тази група е Виктор Кузмов. Той е давал всички директиви по телефона на останалите участници в групата и е подавал местоположението – от кое място да бъдат вземани мигрантите и до коя крайна точка да бъдат закарани. Съорганизатор на тази група е Валентин Христов. Той беше разгласен за търсене, само че през вчерашния ден самичък се е обадил в националното разследване и е споделил, че желае да се съобщи. Той самичък се свърза и с bTV и сподели, че няма нищо общо с тази група. Посочи още, че бил граничен служител на реда повече от 10 години.

Какво разяснява той пред bTV– вижте тук:

Той съобщи, че ще се върне в България, с цел да потвърди, че е почтен. Шофьор на този камион е бил Атанас Атанасов. Той е получавал по 100 евро за всеки един мигрант. С него е пътувал Християн Дунгаров, който е първият човек разказал пред следователите безусловно всичко, което се е случвало досега и е разказал цялата скица. Той е бил нает от самия Атанасов и е получавал по 500 евро. Тачо Тачев и Петър Янев също са арестувани. Тепърва ще се открива каква е тяхната роля в схемата. За Тачо Тачев се знае, че той е измислил тайника.

Засега съгласно проверяващите има възможност от София към Сърбия също да има присъединяване на някогашен или сегашен чиновник на гранична полиция. Установената досега група е работила единствено от Турция до София. Какво е присъединяване и кои са поемали групата от София към Сърбия към този момент не се знае. Днес след 12 часа ще се гледат ограниченията за неотклонение на всички арестувани. Всички те са упрекнати за причиняване на гибел по несъобразителност. Но обвиняванията им може да бъдат променени и за каналджийство.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР