Всички основни пътни артерии в Пловдив са почистени до асфалт

...
Всички основни пътни артерии в Пловдив са почистени до асфалт
Коментари Харесай

Директорът на Чистота: Всички улици в Пловдив са почистени до асфалт

Всички съществени пътни артерии в Пловдив са почистени до асфалт макар образувалата се след нощните валежи  над 10 сантиметра снежна завивка. Това заяви шефът на Оперативна програма " Чистота " Иван Стоянов ".

Още в среднощ, когато дъждът стартира да минава в сняг, 26 разпръсквача на сол - на общинското дружество и КМД, започнаха обработката на мостовете, надлезите, булевардите и улиците в града, а след понижаването на температурите от 03:00 ч. към солта бе прибавен разтвор от калциев хлорид. Поради мощния вятър имаше навявания на входно-изходните артерии на Пловдив, което наложи неколкократната им обработка с противообледенителни материали, сподели Стоянов.

Шест мултифункционални машини през днешния ден почистват вътрешнокварталните улици, пешеходните зони, тротоарите и велоалеите. От 6 часа тази заран всички служителки ръчен труд също са на работа и предпочитано чистят снега към спирките, подлезите и тротоарите. През целият ден температурата ще остане ниска. Очаква се на следващия ден по обед тя да се увеличи до минус 1 градус и снегът да стартира да се топи. 
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР