Всички основни операции с автомата могат да се извършват с

...
Всички основни операции с автомата могат да се извършват с
Коментари Харесай

АК-12 ще бъде усъвършенстван

Всички съществени интервенции с автомата могат да се правят с една ръка

Концернът "Калашников " ще усъвършенства АК-12 въз основата на получения военен опит. Това заяви с позоваване на генералния шеф на концерна Владимир Лепин.

"Опитът от употребата на АК-12 в действителни бойни условия е обособен въпрос. Вече има оферти за по-нататъшно рационализиране на този артикул. Има оферти да се изключи режимът на права на два изстрела, както и да се планува опцията за монтиране на двустранно ръководство на режимите на пукотевица, на регулируема "буза " на приклада “, споделил той. Според Лепин, първообраз с промени към този момент е демонстриран пред представители на съветското министерство на защитата.

Проектиран за диаметър 5,45 mm, АК-12 има нараснала акуратност и групираност на стрелбата. Оръжието е оборудвано с няколко релси Picatinny за монтиране на в допълнение съоръжение: мерници, предна дръжка, фенерче, лазерен целеуказател. Според производителя, в автоматизиран режим на огъня скорострелността на АК-12 е 650 изстрела в минута, режимът с права на три изстрела е 1000 изстрела в минута. АК-12 употребява същите пълнители като АК-74/RPK-74.

Важна специфичност на АК-12 е, че всички съществени интервенции с автомата могат да се правят с една ръка, в това число превключването на предпазителя, промяна на пълнителя и евакуиране на пандиза. Доставките на АК-12 за войските започнаха през 2019 г.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР