Всички общински пазари трябва да бъдат отворени, за да могат

...
Всички общински пазари трябва да бъдат отворени, за да могат
Коментари Харесай

Министър Танева обясни защо всички общински пазари трябва да бъдат отворени

Всички общински пазари би трябвало да бъдат отворени, с цел да могат българските производители да осъществят продукцията си от разсад.

Това сподели пред публицисти министърът на земеделието Десислава Танева  Десислава Танева Десислава Танева е родена на 9 юни 1972 година в град Сливен. През 1990 година приключва ПМГ "Добри в град Съединение. Тя бе в града, в който се намира един от най-големите фермерски пазари в пловдивско, по предписание на здравния министър Кирил Ананиев за отчасти разхлабване на ограниченията за сигурност по отношение на изключителната обстановка в страната. Според заповедта на Ананиев от през вчерашния ден кооперативните и фермерските пазари би трябвало да бъдат отворени, а общините задължени да обезпечат сигурността и изискванията, при които те да действат, без да съществува заплаха за здравето на жителите и търговците.

Ананиев с нова заповед за фермерските пазари и земеделските стопани

Пред локалните аграрни производители - Васил и Марин Бурови, притежаващи над 200 дка аграрни площи, министър Танева акцентира, че задачата на държавното управление в този момент е да бъдат набелязани съответните ограничения и условия за реализация на към този момент готовата продукция на българските производители на пазара в изискванията на настоящото в страната изключително състояние.

Според Танева страната би трябвало да отпусне нисколихвени заеми до 30 милиона лв. на производителите, които да оферират продукцията си непосредствено в родните магазини, без присъединяване на прекупвачите. Едва след отпадането на заплахата от разпространяване на ковид и на изключителното състояние, при започване на есента, ще бъдат набелязани и ограничения за подкрепяне на земеделците с наличния в страната финансов запас, в това число и със средства от европейските фондове, съобщи Танева, представена от Българска телеграфна агенция.

Проф. Кантарджиев: Отварянето на пазарите не разхлабва противоепидемичните ограничения, в случай че ограниченията се съблюдават прецизно

Областният шеф Дани Каназирева обаче акцентира, че в сходство с издадената от министър Ананиев заповед, всички решения на локалните администрации, отнасящи се за ограниченията за запазване на здравето, отвън категорично упоменатите от здравния министър, са произволи. По думите й кметовете би трябвало да разпоредят отваряне на пазарите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР