Всички неваксинирани в частния и в публичния сектор в Гърция

...
Всички неваксинирани в частния и в публичния сектор в Гърция
Коментари Харесай

Гърция въвежда задължение за два теста седмично за неваксинирани |

Всички неимунизирани в частния и в обществения бранш в Гърция ще бъдат задължени да си вършат по два PCR или бързи теста седмично.
Освен това достъпът на неимунизирани лица в банки, публични институции, търговията на дребно, смесени пространства на заведения и фризьорски салони ще става само след показване на негативен PCR или бърз тест.
Няма да има такива ограничавания в питателните магазини, аптеките и храмовете.

Гръцкият министър на опазването на здравето Танос Плеврис разгласи довечера нова поредност от ограничения, ориентирани против разпространяването на КОВИД-19 в страната, оповестява в електронното си издание в. " Катимерини ".

Плеврис акцентира, че " рестриктивните мерки ще засягат неимунизираните, тъй като те са в максимален риск и би трябвало да има ограничения, които да ги защитят ".

Увеличават се на 5 хиляди евро санкциите за притежателите на заведения, които позволяват неимунизирани в закритите пространства. Наказанието за нарушаванията на наредбите включва и затваряне на заведението за 10 дни.

Плеврис сподели, че макар епидемиологичния гърмеж страната не може да предприеме по-строги ограничаващи ограничения, доколкото 73 % от популацията е имунизирано. Той сподели, че " всички данни демонстрират, че тези, които са се ваксинирали, са изправени пред 30 пъти по-нисък риск от тежко заболяване или заболяване, което да ги води в интензивно поделение ", а " над 85 % от пациентите в интензивните отделения са неимунизирани ".

Министърът сподели, че от 5 ноември се отваря платформата за опазване на час за имунизация с трета доза на всички лица над 18-годишна възраст, стига да са изтекли 6 месеца от втората доза на имунизацията им. Гръцкото държавно управление стартира и акция за поощряване на имунизацията с телевизионни спотове с научни данни и със известия на мобилните телефони на неимунизираните.

Днес за втори следващ ден Гърция регистрира рекорден денонощен брой новозаразени. За последните 24 часа в страната са регистрирани 6700 позитивни теста.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР