Всички настоящи евродепутати ще се борят за нов мандат, формалните

...
Всички настоящи евродепутати ще се борят за нов мандат, формалните
Коментари Харесай

Доган заповядал 400 000 гласа от ДПС на евроизборите

Всички сегашни евродепутати ще се борят за нов мандат, формалните номинации от локалните структури ще се вършат до 30 март.
Почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган е сложил задача на оперативното управление на Движение за права и свободи да завоюва 400 000 глава на европейските избори през май. На извършения предходната седмица Централен съвет, нормативът е бил спуснат на кметовете и локални водачи. Който от градоначалниците се провали – няма да бъде номиниран за нов мандат на локалните избори през октомври.
Нормативът касае най-много общинските кметове, които имат упоритости за нов мандат, само че отговорност ще носят и ръководителите на Общински препоръки и локалните партийни водачи, които обичайно имат упоритости за кметския стол. Бариерата е най-висока в „ бастиона на Движение за права и свободи “ Кърджали. Исканият от централата резултат за община Кърджали е 14 000 гласа. Общо в 7-те кърджалийски общини формалният ръководител Мустафа Карадайъ чака 50 000 гласа, а в цялата страна – 390 000 – 400 хиляди гласа.
Номинации за включване в евролистата на Движение за права и свободи ще се вършат от структурите до 30 март. По предписание те са официални, тъй като партийното управление издава заповеди на локалните структури кого да повдигнат и кого не. Депесарите, които желаят да попаднат на челните места също оказват напън върху локалните водачи.
Отговорност за подредбата, одобряването и регистрацията на листата ще имат ръководителят на Движение за права и свободи и Централното оперативно бюро.
Критериите, на които би трябвало да дават отговор претендентите за евролистата на Движение за права и свободи, са: задълбочено познаване на европейските институции и политики, като изискване за отстояване на българския народен интерес; съпричастност към полезностите на либерализма; професионален и политически опит; притежаване на британски, френски или немски език; построен авторитет; положителни информационни качества и умеене за работа в екип.
Чисти храни, чиста вода, чист въздух, чиста зелена сила и високи технологии – това ще са целите на Движение за права и свободи в акцията за евроизборите.
Всички сегашни евродепутати ще се борят за нов мандат. Слухът, популяризиран от младежкия водач Илхан Кючюк, че той ще води евролистата се оказа единствено слух. Ако изобщо попадне там, той ще е на последно място, споделят от Движение за права и свободи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР