Всички МВР служби вече ще имат пълен достъп до здравния

...
Всички МВР служби вече ще имат пълен достъп до здравния
Коментари Харесай

Пак тоталитарен Биг Брадър: Всички МВР служби с пълен достъп до здравния ни статус

Всички Министерство на вътрешните работи служби към този момент ще имат цялостен достъп до здравния ни статус, ще наблюдават данни за храчките, урината и кръвта.

Това става допустимо със заповед на здравния министър Костадин Ангелов от 2 октомври, която прилича тотално наблюдаване в жанр „ Биг Брадър “ върху хората, сигнализира Frog News.

Според нея се основава указател на всички инфектирани и карантинирани поради COVID-19. Чувствителната персонална информация в него ще е налична освен за вътрешното ведомство, само че и за Национален осигурителен институт, НЗОК, Дирекциите „ Социално подкрепяне “, РЗИ, всички персонални лекари, лаборатории и здравни заведения.

С тази заповед на процедура се дава опция на всички институции у нас да имат достъп до данните ни, с изключение на персоналните ни, и за здравния ни статус. Любопитното е, че достъп до цялата информация се дава на следните структури в Министерство на вътрешните работи: Главните дирекции, Столична дирекция на вътрешните работи и регионалните дирекции, дирекция „ Комуникационни и осведомителни системи “, както и пожарната.

Списъкът с данните пък ще се добавя от „ Гранична полиция “, РЗИ и лабораториите, които ще вкарват данните за инфектираните, карантинираните и подлежащите на карантина лица. Какви данни за нас ще влизат в регистъра, също е посочено в заповедта. Част от тях са: ЕГН, номер на персонална карта, кръвна картина, данни от проучвания на урина, храчка, секрет от гърлото и носа, серум и даже „ тъкан от биопсия или аутопсия “.

Всички тези „ ограничения “ по Оруел се стимулират с потребността от предотвратяване от разпространяването на COVID-19. Интересна детайлност е, че в регистъра влизат и безусловно всички лица, минали граничен надзор без да имат каквито и да било признаци на болестта.

До този миг липсват мнения в публичното пространство за издадената заповед. Има обаче, опасения, изказани в постове в обществените мрежи, за това че съществува действителна заплаха заповедта да развързва още повече ръцете на разнообразни институции за оказване на напън. Много хора са обезпокоени, че откакто Министерство на вътрешните работи ще разполага тази сензитивна информация за здравето им това на процедура значи, че и прокуратурата всичко ще знае.

Цялата заповед може да видите ТУК. Тя може да бъде обжалвана в едномесечен период.

ТУК може да видите приложението с цялостния списък на данните, които ще се събират.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР