Всички модели показват, че по-ранното излизане на централите е по-добре,

...
Всички модели показват, че по-ранното излизане на централите е по-добре,
Коментари Харесай

Икономист: 1 млрд. евро годишно отиват за субсидиране на централите, с тях вървят и обръчи от фирми

„ Всички модели демонстрират, че по-ранното излизане на централите е по-добре, тъй като ние сега ги субсидираме. По към 1 милиарда евро годишно отиват за тези дотации. Това няма да престане. С това субсидиране вървят едни обръчи от компании “.

Това сподели пред бТВ основният икономист на Центъра за проучвания на демокрацията Руслан Стефанов.

" Това, което липсва от цялото говорене от последните две седмици, са моделите, данните и числата. Моделите са от 2005 година и те са част от тактика. Те са подписвани от редица български държавни управления. Има една линия до 2038 година, в която са поети задължения, че тези централи би трябвало да излязат ", добави той.

Според него това не е обществен проблем. " Търсеше се това нещо, само че държавното управление не може да го направи, не може да го желаяме от него ", счита Стефанов.

" Става въпрос за това, което приказваме от последните три десетилетия за превзетата българска енергетика. Става въпрос за ползи. Не знаем даже кои са крайните притежатели. И кой действително има полза за това. Не видях нито един притежател, който да се изкаже ", добави икономистът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР