Всички машини са пристигнали навреме в секционните избирателни секции, включително

...
Всички машини са пристигнали навреме в секционните избирателни секции, включително
Коментари Харесай

ЦИК отчете няколко места с проблеми с машините

Всички машини са пристигнали в точния момент в секционните изборни секции, в това число и тези в чужбина. Около 2000 специалисти ще наблюдават за техническата редовност на устройствата в изборния ден.

Няколко са местата, където има проблем с машините за гласоподаване и ще се премине към хартиено гласоподаване. Това съобщи заместник-председателят и представител на ЦИК Цветозар Томов пред БиТиВи.

Проблем с машините има в Свищов и Стара Загора. Томов посочи, че ЦИК има информация за още няколко места, само че това не значи, че в задачите области има проблем, това е в обособените секции. Там, където не може да се позволи казусът с машините, ще се премине към хартиено гласоподаване, сподели Томов, без да прецизира кои са другите места в страната.

От началото на изборния ден ЦИК има обичайни проблеми, както на предходните избори - неявили се членове на Секционните изборни комисии (СИК) в обособени секции и сeкции, които не са отворили заради разнообразни аргументи.

Над 20 сигнала за пропаганда са получени в деня за размисъл, оповестиха от Централната изборна комисия (ЦИК).

Сигналите няма да бъдат глобени, тъй като са били за пропаганда в обществените мрежи. Законът не планува наказания за сходен тип пропаганда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР