Всички измервателни станции в София на Националната система за контрол

...
Всички измервателни станции в София на Националната система за контрол
Коментари Харесай

Нямало превишаване на ФПЧ, твърди Столичната община

Всички измервателни станции в София на Националната система за надзор на качеството на въздуха демонстрират, че няма превишаване на нормите на фини прахови частици, твърди в публично известие Столична община.

Измервателните станции в " Дружба ”, " Надежда ”, " Хиподрума ”, " Павлово ”, " Младост ”, както и фоновата станция на Копитото, демонстрират, че през днешния ден, 20 януари, равнищата на ФПЧ са под 50 µg/m3 при запазваща се наклонност и не се планува превишаване на средноденонощната норма. Напомняме, че средноденонощната норма от 50 µg/m3 е усреднена стойност от измервания сред 00:00 и 24:00 часа.

" Данните в действително време от измервателните станции в София на Изпълнителната организация по околна среда можете да проверявате на адрес: https://www.sofia.bg/components-environment-air  ", оповестява още Столична община.

По-рано през днешния ден Нова тв съобщи, че има превишена концентрация на фини прахови частици тази заран беше регистрирана в 9 града в България като се базира на данните на Индекса за чистотата на атмосферата на Европейската комисия. Най-значителни стойности над среднодневните правила отчели уредите в София, Благоевград и Смолян. В Благоевград замърсяването било 3 пъти над нормата, а в София и Смолян - 2 пъти. Наднормени са стойностите и в Русе, Горна Оряховица, Бургас, Кърджали, Пловдив и Перник.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР