Всички искаме да имаме красива усмивка и правим всичко възможно

...
Всички искаме да имаме красива усмивка и правим всичко възможно
Коментари Харесай

Топ 10 на храните, които най-много увреждат зъбите ни

Всички желаеме да имаме красива усмивка и вършим всичко допустимо да го реализираме: постоянно посещаваме ортодонт, ограничаваме яденето на сладки неща и се стремим да се храним здравословно. Въпреки това храните, които наподобяват безвредни постоянно се оказват нездравословни за здравето ни.

Съставихме лист с храните, които вредят на зъбите ни най-вече.

10. Боровинки

Боровинките не оказват въздействие върху здравето на нашите зъби, само че ги боядисват в синьо. Разбира се, в случай че не ядете боровинки доста постоянно, това няма да се случи, само че същинските им почитатели би трябвало да бъдат готови, че зъбите им ще пожълтеят след време.

9. Бяло вино

Почитателите на бялото вино би трябвало да създадат значим избор: обичаната си напитка или здрав гланц. Вторият вид би трябвало да бъде ваш избор, в случай че не желаете зъбите ви да бъдат хипер чувствителни или нежни.

8. Червено вино

Червеното вино в действителност не се отразява на здравето на нашите зъби, само че трансформира техния натурален цвят в противен сив колорит.

7. Чипс

Просто е: чипсът съдържа въглехидрати, които се трансформират в глюкоза под въздействието на слюнката. Това може да докара до елементарен, само че рисков кариес.

6. Дъвки

Дъвките може да ви наподобяват безвредни, само че не са. Най-голямата заплаха не е захарта, а разрушителното им въздействие върху коронки и мостове. Освен това, когато дъвчете дъвка, производството на слюнка се усилва, което води до алкална среда.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР