Всички храмове са били проверени по повод предстоящите празници, като

...
Всички храмове са били проверени по повод предстоящите празници, като
Коментари Харесай

4000 храма под як полицейски контрол за Великден

Всички храмове са били тествани във връзка идните празници, като на над 1000 от тях е обърнато особено внимание. 148 са писмените предизвестия за съблюдаване на ограничения. Това съобщи на брифинг шефът на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ основен комисар Николай Николов.

"Нека бъдем деликатни със свещите в храмовете - даже у дома, дано свещите бъдат сложени устойчиво, с цел да няма пожари. Надяваме се, че повече хора ще си останат у дома ", сподели още гл.комисар Николов.

"На територията на цялата страна са построени контролно-пропусквателен пункт на входовете и изходите на регионалните центрове. Общо контролно-пропусквателен пункт за страната са 215. Ще засилим наличието на служителите на реда, с цел да избегнем безсмислените пътувания ", сподели още шефът на Главна дирекция „ Национална полиция “ основен комисар Христо Терзийски.

'Ще засилим контрола за инспекции и на декларациите на контролните пунктове, с цел да преустановим случаите на хора, които нямат неотложна нужда да пътуват от една до друга точка ", добави още той.

"За Великденските празници ще охраняваме 4000 православни храма. Ще има засилено полицейско наличие към храмовете. Нека хората да не не помнят, че „ Пътна полиция” също работи - ще се следи за висока скорост и други нарушавания на пътя ", разкри гл. комисар Терзийски.

"Призовавам всички да съблюдават ограниченията - опитваме да опазим животи ", моли шефът на Главна дирекция „ Национална полиция “.

Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Георги Хаджиев разкри, че са извършени срещи с представители на Светия синод.

От Столична дирекция на вътрешните работи ще охраняват пространствата към храмовете. Пред по-големите от тях ще бъдат построени КПП-та, с цел да наблюдават за съблюдаване на ограниченията. Той подсети, че е редно по време на празниците да се опитваме да съблюдаваме отдалеченост.

"На пропускателните пунктове ще се изискват както персонални карти, по този начин и служебни бележки за месторабота. Контролът ще е доста непоколебим ", изясни шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Георги Хаджиев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР