Всички хора в някаква степен харесват различни конспирации. Дори някои

...
Всички хора в някаква степен харесват различни конспирации. Дори някои
Коментари Харесай

Развенчаха мита за кемтрейлс! Или пък не?

Всички хора в някаква степен харесват разнообразни конспирации. Дори някои теории получават съществено международно внимание и заживяват собствен живот. Превръщат се в течение. Ще бъде ли скоро развенчан митът за кемтрейлс или пък към този момент завесата е вдигната? Уверете се сами.

В огромните градове постоянно можете да видите голям брой облаци в небето под формата на линии, които пресичат хоризонта. Но какви са тези дребни бели следи в небето?

Тези облаци се употребяват в поддръжка на теорията на конспирацията за химическите самолетни линии, известни още като кемтрейлс. Смята се, че това са отровни облаци, които се употребяват, за да упояват хората, написа The Daily Digest.

Пред лицето на изменението на климата и неналичието на превалявания на доста места по света, теорията за кемтрейлс беше обновена с нов мотив. Някои теоретици на конспирацията споделят, че не вали, тъй като самолетите предотвратяват дъжда и предизвикват суша, и това е явно в небето, цялостно с инверсионни следи.

В реалност теорията за кемтрейлс, както всички теории на конспирацията, се актуализира непрекъснато според от настоящата обстановка.

Всичко стартира през 90-те години на предишния век. Хората се страхували, че кемтрейлс размътват мозъка, а опасенията им се превърнали в дискурс срещу имунизирането - някои вярвали, че тези облаци пробват да имунизират хората от въздуха.

Сега има хора, които настояват, че кемтрейлс са доказателство, че някой манипулира времето.

Обяснението за инверсионните следи, които се виждат в небето, е просто и учените не престават да го повтарят: това е пара, изпускана от търговски самолети (или други самолети), която кондензира и се трансформира в ледени кристали, които висят в небето. Така че не е тайнственост.

Теоретиците на конспирацията са уверени, че тези следи в небето се употребяват, за да убият хората или да се управлява популацията на света.

Започвайки от тази причина, се отваря необятна гама от вярвания с разнообразни хипотези сред мистичното, апокалиптичното и неуместното. Но както всички страхове теорията за кемтрейлс има известна действителност в своя генезис. Всъщност през 20-ти век е имало опити, при които популацията е било пръскано с евентуално токсични детайли.

Според " Индипендънт ", който цитира държавен отчет, е имало армейски проби сред 1955 и 1963 година, при които цинков кадмиев сулфид е бил изтърван на южното и западното крайбрежие на Англия.

Друг опит, извършен в Сан Франциско през 1950 година, също е необятно представен. Както се оповестява в публикация в списание Smithsonian, кораб на военноморските сили " пръска въздушно бактерията Serratia marcescens в продължение на шест дни на към две благи от северното крайбрежие на Калифорния. "  След това разпространяването на бактерията е било оценено, с цел да се види по какъв начин би изглеждала една биологична офанзива.

Експерименти като тези подхранват тайни мечти, само че действителността е, че в случай че някой правеше нещо в небето, сигурно щеше да се опита да не притегля толкоз доста внимание към дейностите си.

В реалност съвсем всички теории на конспирацията имат за цел да оспорят научния дискурс. Науката според теоретиците на конспирацията е неестествен роман, цялостен с неистини, конструиран от огромните корпорации или секрети общества, които ръководят света, препредава vesti.bg.

Вярата в кемтрейлс има доста общо с религията, както и вярата в плоската Земя и други теории. До тези убеждения човек може да стигне единствено като прекрачи границата на откритото. Само отдадените схващат смисъла на избрани линии в небето.

Развенчаването на тези тайни теории и дезинформация е значимо: разпространяването им оказва помощ за разпространяването на послания на ненавист и боязън, които са нездравословни за обществото. Доказателство за това е, че ексцентрична и видимо " почтена “ доктрина като теорията за рептилите (която допуска, че извънземна раса живее измежду нас като хора) в някои случаи е посочила, че прикрива антисемитски изявления.

Налице е и склонността на някои звезди да бъдат лековерни и да популяризират теории като кемтрейлс. Ето тайната публикация на Кайли Дженър от 2015 година в Twitter.

Тези следи не са отровен артикул, само че съгласно Европейската комисия въздушният трафик е виновен за 13,9% от нездравословните за околната среда излъчвания на CO2. Следователно за положителното на човечеството тези следи, които виждаме, би трябвало да изчезнат колкото е допустимо повече.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР