Всички хора са склонни да отлагат това, което трябва да

...
Всички хора са склонни да отлагат това, което трябва да
Коментари Харесай

Как да престанем да отлагаме

Всички хора са склонни да отсрочват това, което би трябвало да свършат през днешния ден, за на следващия ден и даже за вдругиден. В понеделник, който се счита за тежък ден, доста неща се отсрочват за различен ден на седмицата.

Но когато отлагаме за различен миг, ние изпускаме настоящия миг, който е единственото допустимо време, с цел да довършим всички незавършени работи.

С помощта на психически трикове можете да се научите да не отлагате днешната работа за незнайно дълъг интервал. Научете се да вършиме първо най-трудните неща, а след това да преминавате към по-лесни задания.

Започнете деня си с най-трудно постижимите неща. Ще съумеете да ги свършите и това ще ви зареди с спомагателна доза позитивна сила. Можете да го извършите даже и в понеделник.

Не се опитвайте да свършите всичко едновременно. Опитите да решите една огромна задача внезапно постоянно са обречени на неуспех. Разделете задачата на няколко по-малки.

След това концентрирайте напъните си решението на първата част на задачата, до момента в който не я довършите. Едва тогава преминете към идната стъпка.

Ако би трябвало да извършите няколко монотонни дейности, които си наподобяват, обединявайте ги на пакети. Едва откакто завършите пакета задания, преминете към другия.

 Как да престанем да отлагаме

Много постоянно сме склонни да изхабим доста повече време и сили, с цел да се престорим пред самите себе си, че не можем да свършим избрана работа.

А самата работа изисква по-малко старания от това да лъжем самите себе си. Заключете договорка със себе си. Договорете се със самите вас, че ще поработите половин час, а по-късно ще свършите каквото ви се желае.

Хитростта на този способ е в това, че половин час може да се окаже единствено началото на работата, която внезапно може да тръгне бързо и леко и едвам откакто я отхвърлите, да решите да се забавлявате.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР