Всички хора получават душевни наранявания - просто някой знае как

...
Всички хора получават душевни наранявания - просто някой знае как
Коментари Харесай

Най-ефективните методи за лечение на душевни рани

Всички хора получават душевни пострадвания - просто някой знае по какъв начин да се оправи с тях, а различен не. Ако в живота ви се е случило нещо неприятно, най-ефективните способи ще ви оказват помощ да го преодолеете по -бързо и с минимум последствия за душeвността и силата.

1. Приемете казуса

Повечето хора, когато бъдат засегнати душевен, се пробват да се затворят от неприятни мемоари и проблеми, само че това не е вярно. Това е най-честата неточност, която можете да допуснете. За да излекувате рана, би трябвало да я приемете и да я почувствате изцяло. Например, в случай че сте отхвърлени от обичания човек, не е нужно незабавно да се втурвате в нова връзка. Преживейте още веднъж случилото се и го приемете.

Позволете си да почувствате това, което би трябвало да почувствате сега - горест, самотност, възмущение. Вие сами ще почувствате по кое време можете да започнете да го преодолявате.
 Пет нездравословни навика, които ни пречат да живеем пълноценно Пет нездравословни навика, които ни пречат да живеем пълноценно
В живота си вършим много неща, за които не си даваме сметка. Забили сме в работните си задания и проблемите на всекидневието и рядко надиг...

2. Не крийте сълзите си

Когато човек се сдържа, това има доста отрицателен резултат върху неговите чакри и биополе. Най-често с нервни сривове се сблъскват тези, които се пробват да се оправят с проблемите от първите минути, криейки сълзи, поставяйки маска на мира. Силните хора отстъпват място на страстите, само че бързо се успокояват.

3. Философски метод

Става доста елементарно да живееш и да се бориш с проблемите, когато започнеш да разбираш, че всичко, което се случва, има както негативна, по този начин и позитивна страна. Оценявайки себе си и своите качества, вие още веднъж страдате и се притеснявате. Възползвайте се оптимално от случилото се. Ако в този момент не можете да намерите нищо положително в това, което се е случило или се случва, тогава това осъзнаване ще пристигна по -късно.

4. Научете се да чакате
 Чувствате се тъжни? Ето какво да извършите, с цел да измененията това Чувствате се тъжни? Ето какво да извършите, с цел да измененията това
Уикендите са свързани с грижа за себе си и обич към себе си. Те са времето да се отдадете на себе си, да отделите време да извършите т...

Нищо чудно, че споделят, че времето лекува. Ето по какъв начин работят нашият мозък и нашата сила. Изследванията демонстрират, че с течение на времето хората трансформират всички неприятни мемоари в по -неутрални. Колкото и огромни да ви се костват актуалните проблеми и колкото и дълбоки да наподобяват психическите рани, на следващия ден те ще заздравеят малко. Вдругиден - още малко. Това може да продължи една седмица или може би няколко години.

5. Потърсете помощ от тези, които ви интересуват

Ако имате добър другар, помолете го за помощ. Кажете му, че би трябвало да говорите. Кажете му какво ви прави толкоз депресирани или обезпокоени, че ви наранява. Изобщо не е належащо да очаквате действителна помощ от този човек. Фактът, че той ще ви изслуша, към този момент е голяма крачка напред. Основното е, че те не ви се смеят и не ви осъждат.

6. Водете дневник

Това е опция на връзката. Ако човек няма близки другари и няма на кого да се оплаче, разкажете за случилото се, водейки дневник - най-малко за времето, когато ви е мъчно и тъжно. Дневникът работи като слушател и постоянно е по-полезен от общуването с човек. Излагането на страстите ви на хартия в действителност може да ви помогне да се справите със сърдечната болежка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР