Всички хора, отглеждащи прасета трябва да бъдат обезщетени по пазарни

...
Всички хора, отглеждащи прасета трябва да бъдат обезщетени по пазарни
Коментари Харесай

Манолова: Всички стопани трябва да бъдат справедливо обезщетени по пазарни цени

Всички хора, отглеждащи свине би трябвало да бъдат обезщетени по пазарни цени за тяхното наложително умъртвяване. Това съобщи в Сутрешния блок на Българска национална телевизия националният омбудсман Мая Манолова, представена от вести.бг.

Тя настоя управляващите да отидат на място и да обяснят на хората потребността от евтаназирането на животните, както и да записват здравите свине.

Манолова уточни, че виновността за разрастването на епидемията е на управляващите, които са пренебрегнали казуса и не са приложили ефикасни ограничения за справяне с него.

Хората са обезпокоени и гневни, тъй като властта се пробва да трансферира цялата отговорност за бедствието африканска чума върху тях. Опитът е хората, които отглеждат свине, с цел да се препитават, да пратят цялата виновност за безхаберието на държавните институции, разясни Манолова.

Според нея процедурута за регистрацията на животни е комплицирана и тежка и по тази причина управляващите би трябвало да отидат на място и да записват животните. Тя съобщи, че развъждането на свине не е нарушаване на законите.

Според омбудсмана всички стопани би трябвало да бъдат заслужено обезщетени по пазарни цени.

Манолова разяснява и уволнението на здравната сестра от болница " Токуда " Мая Илиева, която е лидер на митингите на медицинските служащи. Тя ще отиде на планувания за на следващия ден митинг пред болничното заведение, с цел да се опълчи на уволнението.

Институциите се пробват да настройват хората един против различен, дават обещания, които не извършват като това за увеличение на стартовата заплата, което не се случи, разясни омбудсманът.

Запитана дали ще се кандидатира за кмет на София Манолова съобщи, че решението ѝ ще бъде напълно подбудено от ползите на жителите.

След като в една страна омбудсманът, който е предназначен да пази хората, е нападнат, сплашван, дикредитиран, какво остава за жителите, добави Манолова.

Тя отхвърли да разяснява дали ще се яви като номинирана от партията на Слави ТрифоновСтанислав Тодоров Трифонов e български артист, ефирен водещ и продуцент. Роден е в.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР