Всички хора, обичащи ЦСКА, очакват големите мачове от близкото минало,

...
Всички хора, обичащи ЦСКА, очакват големите мачове от близкото минало,
Коментари Харесай

"ЦСКА-София" в разговор за историята, ролята на БФС и мечтата за развитие

Всички хора, обичащи ЦСКА, чакат огромните мачове от близкото минало, несъмнено, към този момент с бъдеща дата. Думите са на спортния шеф Пламен Марков, който изрази позицията на " ЦСКА-София " след новината за допускането на клуба до евротурнирите.

От управлението на алените дадоха явен знак, че е направена нова и огромна крачка в посоката, в която желаят да вървят.

Марков приказва пред публицистите дружно с Първан Първанов, който защитаваше ползите на клуба в делата против УЕФА пред Спортния трибунал в Лозана. Двамата засегнаха разнообразни тематики, като минаха през делата и решението на УЕФА, ролята на БФС и въпросите за историята, бъдещето и приемствеността сред сдруженията.

Радостната новина

" Изключително сме щастливи от решението на УЕФА. То се дължи на работата на нашите притежатели, които направиха всичко допустимо, тъй че да стигнем до тази обстановка ЦСКА да се върне на мястото, което желае. С решението на УЕФА в сряда ЦСКА добива още веднъж и се връща в достоверния си тип, в който е основан. И по този въпрос не може да има никакви спекулации и надлежно хората, които към момента имат някакви подозрения, би трябвало да бъдат наясно ", сподели Марков.



" Доволни сме, тъй като ЦСКА още веднъж става най-привлекателният клуб за всички български футболисти, защото ЦСКА е огромна емблема, марка, към която те постоянно в годините от самото основаване са желаели да играят ", добави Марков. По думите му в предходните години таман невъзможността да играят в Европа е отблъсквала български състезатели от тима.

Първанов съобщи, че УЕФА евентуално е трансформирала решението си от предходната година, когато отхвърли да допусне клуба до евротурнирите, откакто е видяла развиване в проблема. " Ако погледнете аргументите за първия отвод преди няколко месеца, те са две - тъкмо две. Първата - " Литекс " е липсващ като клуб и хората в града не могат да се любуват на футбола там. Това към този момент не е правилно, защото " Литекс " играе във Втора лига. Вторият мотив беше, че кредиторите на остарялото сдружение няма да получат нищо. Всичко това се оказа, че не е правилно и УЕФА промени решението си. Това е, което всички ние знаем. Те имат право да си трансформират позицията. На каква база тъкмо обаче, не знаем ".

Адвокатът добави, че при заплащане на сумата за активите (8 млн. лева) клубът " ще обезпечи най-високото в историята на футбола угаждане на кредиторите, когато приказваме за банкрутирали футболни клубове ".

Добър ли е БФС

Марков беше запитан кого е подкрепил клубът в конгреса на БФС. Той обаче не отговори непосредствено.

" ЦСКА беше и продължава да бъде за развиване на българския футбол. Подкрепихме тази наша визия, тъй като считаме, че има поле и опция за такава изява. Българският футбол се стреми към развиване. Така че визията на ЦСКА е точно такава и ние подкрепихме тази наша позиция ", сподели той.


© LAP.bg

Първанов също засегна БФС, само че в частта, касаеща ролята на футболния съюз към проблема с присъединяване в шампионатите на УЕФА. " Местната федерация постоянно играе доста значима роля. Ролята, която БФС изигра в нашия случай, беше позитивна. Разбира се, имаше първоначално някои неприятни моменти, с които не бяхме съгласни, само че мисля, че един от най-важните детайли в това, което се случи, е, че се оказа, че Борислав Михайлов в действителност в действителност е доста авторитетен в УЕФА. И ние го поздравяваме за това, че ни поддържа в някои от моментите в делото. "

История за бъдещето

Най-тежкият въпрос остава този за приемствеността и идентичността. На конференцията Първанов повтори думите, които сподели и пред " Дневник " преди ден - българското законодателство и УЕФА не контролират " прехвърлянето " на историята сред сдруженията.

Адвокатът уточни, че по време на производството и УЕФА, и БФС са поддържали тезата, че " ЦСКА-София " е последовател на спортните обичаи на ЦСКА. Двамата с Марков настояват същото. Клубът ще направи стъпки пред УЕФА, с цел да може в профила на тима в уеб страницата на организацията да се прибавят триумфите и статистиката на ЦСКА.

Според Първанов е техническа неточност това, че сега в една от справките се появяват ЦСКА и " ЦСКА-София " ЕАД, посочен със статистическите данни на " Литекс ". " Какво ще се постави в уеб страницата, е въпрос на положително предпочитание, а не е контролирано от правото. Това са механически въпроси. В УЕФА даже не им се занимава с това, почтено казано ", уточни той.


© LAP.bg

" Чувстваме задоволство, само че в това време и обвързване. Защото всички хора, обичащи ЦСКА, чакат огромните мачове от близкото минало, несъмнено, към този момент с бъдеща дата. Това ни ангажира още повече като клуб да се подготвим и да мислим за бъдещето, обвързвано както с подготовката на тима, по този начин също със селекцията през летните месеци. Да създадем доста боеспособен тим, който да показва българския футбол с марката " ЦСКА ", както постоянно е ставало в близкото и по-далечното минало ", съобщи Марков.

Той сподели, че това е втора огромна стъпка в мечтаната посока тази година след подписването на контракта за базите. По думите му клубът към този момент ще мисли за това по какъв начин да развива тима си, да модернизира базата и да построи положителни условия за детско-юношеската си школа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР