Всички харесват миризмата на Холивуд. Как би могъл да те

...
Всички харесват миризмата на Холивуд. Как би могъл да те
Коментари Харесай

Още за развратника Уайнстийн: Над 20 са актрисите, които е тормозел

„ Всички харесват миризмата на Холивуд. Как би могъл да те нарани, откакто наподобява толкоз добре? “, пее Мадона в една от нейните песни. Славата изисква жертви. Също по този начин – да сключиш договорка с Дявола. И по-конкретно, с Харви Уaйнстийн.
До този миг 22 актриси споделиха преживяванията, които са имали с него. Спойлер: случките по никакъв начин не са били приятни, написа vesti.bg.

Ето ги дамите, които до този миг са признали, че са били жертви на полов тормоз.

Ашли Джъд е измежду първите звезди, които разкриха шокиращи детайлности към продуцента Харви Уайнстийн.



Анджелина Джоли също е имала неприятни преживявания с Харви, след които в никакъв случай повече не е работила с него.



Актрисата Луизет Гейс по време на конференцията, в която споделя за претърпяното с Харви Уайнстийн.



Актрисата Луизет Гейс по време на конференцията, в която споделя за претърпяното с Харви Уайнстийн.



Мира Сорвино признава, че през 1995 година се озовала в стаята на Уайнстийн. По думите й тя съумяла да се измъкне с аргумента, че не излиза с женени мъже.



Лорън Сиван е била притисната от продуцента в кухнята на ресторант, където той се опитал да я насили.



Френската актриса Жюдит Годреш споделя по какъв начин Харви Уайнстийн я поканил на закуска в Кан, с цел да обсъдят бъдеща роля. Само че се озовали в стаята му, където той я сграбчил и почнал да я съблича. Тя съумяла да избяга и разказала за случката на изпълнителната продуцентка. Тя й дала отговор " Това е Miramax. Не можеш да кажеш нищо ".



Гуинет Полтроу в нощта, в която получава " Оскар " за ролята си във " Влюбения Шекспир ". Тя също призна, че след отвод да остане с него в хотелската му стая, Харви Уайнстийн я е тормозил.



Харви Уайнстийн е желал от Кара Делевин да се целува с друга актриса пред него. В хотелска стая. Любопитен факт е, че манекенката има роля в последния филм на продуцента, а в основната роля е новата дива на Холивуд - Алисия Викандер.



Азия Ардженто е била принудена да прави орален секс с Харви Уайнстийн при започване на кариерата си.



Сексуалното принуждение се е трансформирало в част от шоу бизнеса, през която множеството актриси и певици и модели се постанова да минат. Така те получат опция, която по принцип би трябвало да бъде дадена на всеки: да работи това, което го прави благополучен.

Насилието върху актрисите има своята дълга история и за жалост, обичаи в киното. Дори във филми като „ Последно танго в Париж “, трансформирали се в пример, има секс подиуми, снимани без знанието и още повече – без единодушието на актрисата. За да се улови „ естествената й реакция “, както споделя режисьорът Бертолучи.

Докато светът сега е ангажиран да ненавижда Харви Уайнстийн, от ден на ден истории за половото принуждение стартират да излизат на яве. И в тях едно е ясно – телата на актрисите и обществените персони, дами, очевидно не им принадлежат.

Как стартира всичко?

Разследване на New York Times извади на ярко осем извънсъдебни съглашения, подписани след обвинявания за полов тормоз против Уайнстийн. Последва вълна от самопризнания на актриси, които са били полово измъчвани от него.

Асистентките, работили в компанията на Уайнстийн, споделят, че средата, в която работят, е токсична за дамите.

В последвалата лавина се включиха Анджелина Джоли и Гуинет Полтроу. Истана ясно, че абсурдът ще добие потресаващи размери.

Кара Делевин също призна, че Харви е желал от нея да се целува с друга актриса пред него. Приятелката на Антъни Бордейн, актрисата Азия Ардженто, описа, че е била насилена от продуцента. Дона Каран отбрани Харви, което вбеси топ готвача и той стана извънредно устен в Twitter.

Последва мощна вълна от възмущение, в която актриси като Мерил Стрийп, Джуди Денч и Кейт Уинслет се разграничиха от продуцента. Те изрекоха поддръжката си за жертвите на Уайнстийн. И трите актриси са шокирани от новината. Уинслет даже споделя, че не може да повярва какъв брой е наивна и по какъв начин чувала за половия тормоз в Холивуд... Но това й се коствало необикновено.

Мат Деймън и Бен Афлек също не излязоха сухи от абсурда. Актриси се разгневиха на Деймън, който е спечелил доста от продуцента И остава безмълвен. Той незабавно реагира в обществените мрежи. Бен Афлек зае позиция, само че това единствено утежни нещата. Защото върна на масата случай, при който в ефир Афлек опипва гърдите на водещата Хилари Бъртън.

Харви Уайнстийн е продуцент с голяма мощност, основал някои от най-бляскавите кариери в Холивуд. Негови са класиките “Влюбеният Шекспир”, „ Криминале “, „ Талантливият Мистър Рипли “, „ Малена “, „ Английският пациент “, „ Джанго без окови “, „ Речта на краля " и други. Светът очакваше последния му филм, в който ролята е поверена на новата вяра на киното – Алисия Викандер. Там, апропо, виждаме и Кара Делевин.

Френската актриса Леа Сейду твърди, че всички са знаели какво се случва. Но мълчанието се оказва надалеч по-удобно.

Странен да вземем за пример е фактът, че две от дамите до Брад Пит са били жертви на продуцента. Като сигурно, както стана ясно от изявлението на Гуинет Полтроу, артистът е знаел за набезите на Уайнстийн. И към момента не е реагирал.

Едно обаче излиза наяве: че шоу бизнесът е място за положителни девойки. Които с изключение на да имат гений да играят, би трябвало да могат и да мълчат. Защото славата има тъмна страна, в която няма положително и зло, а единствено толкоз, колкото можеш да понесеш.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР