Всички граждани и заинтересовани лица вече имат възможност за достъп

...
Всички граждани и заинтересовани лица вече имат възможност за достъп
Коментари Харесай

Електронното правосъдие вече е достъпно през мобилно приложение

Всички жители и заинтригувани лица към този момент имат опция за достъп до електронните правосъдни каузи през мобилното приложение еCase, показват от Министерството на правораздаването.

Мобилното приложение е създадено от „ Информационно обслужване “ и дава достъп на всеки консуматор с регистриран профил до всички правосъдни каузи със свободен обществен достъп, каузи с персонално присъединяване, обзор на всички приложени електронни документи, връчване на електронни правосъдни бумаги и други

„ Мобилното приложение eCase покачва доста успеваемостта на бранш „ Правосъдие ” и облекчава достъпа до правораздаване на жителите и бизнеса “, сподели министър Александър Йоловски, представен от пресцентъра на ведомството.

По думите му главната цел на дигитализацията в бранша е да дава висококачествени, стопански ефикасни и леснодостъпни електронни услуги.

„ Това е следващата стъпка в областта на е-правосъдието, ориентирана към повишение на достъпността, публичността, проследимостта и прозрачността на правосъдната система “, означи министър Йоловски.

От Правосъдното министерство показват, че eCase е извънредно елементарно за потребление приложение и дава опция за динамичен аспект и организация на електронната директория по каузи, с опция за комфортен обзор на документи.

" То е създадено в сходство с най-хубавите международни практики на сходен вид мобилни приложения и дава отговор на потребностите на жители, юристи и всички останали заинтригувани страни за елементарен, бърз и комфортен достъп до електронните правосъдни каузи. Предоставя опция за проследимост на хронологията по правосъдните каузи на всички места и когато и да е. За в допълнение улеснение на потребителите е осъществена опция за синхронизация на идни правосъдни съвещания с календара на мобилната операционна система ", показват от министерството.

Приложението eCase може да бъде изтеглено гратис от App Store и Гугъл Play

За мобилни устройства с операционна система iOS е нужна минимална версия на операционната система 14, а за апарати с операционна система Android минималната версия би трябвало да бъде 9.

Достъпът до електронните правосъдни каузи в еCase се реализира посредством еднократно сдвояване на приложението с регистриран профил в посредством Квалифициран електронен автограф (КЕП). Сдвояването на мобилното устройство става посредством сканиране на QR код, който удостоверява данните за потребителя. Подробна директива за сдвояването на мобилното приложение еCase с профил в Единния портал за електронно правораздаване, можете да откриете .

Първоначалното сдвояване посредством КЕП е наложително изискване за потреблението на еCase поради високите условия към сигурността на персоналните данни и сензитивната информация. За спомагателна сигурност потребителят може да задейства биометрична отбрана на приложението.

Ако потребителят реши, че повече няма да употребява мобилното устройство, на което е свалено приложението, той може да деактивира профила си. Деактивирането изтрива цялата информация от устройството и не оставя диря от eCase в телефона. Приложението може да бъде добавено още веднъж след наново сдвояване на мобилното устройство.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР