Всички големи автомобилни производители вече ориентираха бъдещите си планове и

...
Всички големи автомобилни производители вече ориентираха бъдещите си планове и
Коментари Харесай

Citroen C3 вече няма да бъде същият

Всички огромни автомобилни производители към този момент ориентираха бъдещите си проекти и вложения към електрифицирането на моделите си. И обещанията са, че електрическите автомобили ще стават все по-достъпни.
 Тест драйв: Citroen C5 X - най-големият комплимент за всеки фамилен автомобил
Citroen C5 X - най-големият комплимент за всеки фамилен автомобил

И смахнат, и разумен

От Citroen също дадоха такива поръчки, които ще се опитат да спазят с четвъртата генерация на C3. След като през годините компанията съумя да продаде 5.6 милиона от C3, задвижвани от положителния остарял мотор с вътрешно горене, в този момент минават напълно на ток.

Citroen e-C3 ще бъде напълно електрически и ще бъде пуснат на пазара в Европа на стартова цена от към 23 000 евро , пише Motor1.com. 
 Снимка 638102

Новият Citroen e-C3 ще стъпи на платформата на Stellantis - Smart Car Platform, и ще е с изцяло нов дизайн спрямо предшественика си. А по този начин традиционният малък хечбек ще замязя повече на кросоувър с оптимално изнесени на открито гуми.

Купето ще бъде по-широко, като от компанията споделят, че то ще е с 30 милиметра по-високо, което ще обезпечи още място за главата при по-високите пасажери. От Citroen допълват още, че мястото за краката на пасажерите откъм гърба също ще е по-голямо - с 20 милиметра повече от междинното за този клас коли.
 Снимка 638103

Но по-важната смяна е тази под капака, където е отстранен моторът с вътрешно горене. От него няма потребност, тъй като  e-C3 ще бъде задвижван от 83 kW електромотор със 113 к.с. , осигуряващ задоволително мощ и въртящ се миг както за ежедневни пътувания по работа, по този начин и за дълги такива.
 Снимка 638101

Батерията ще бъде 44 kWh  (LFP) и ще разрешава пробег до 320 километра. Бързото 100 kW DC зарядно пък ще е способно да зареди батерията от 20 до 80% единствено за 26 минути . Докато стандартното AC зарядно ще зарежда същите проценти за малко над четири часа. 
 Снимка 638099

Към цялата тази информация би трябвало да прибавим, че новият Citroen e-C3 ще форсира от 0 д 100 км/ч. за 11 секунди и ще може да доближи до оптималната скорост от 135 км/ч. Електромобилът ще се продава в две равнища на съоръжение - You и Max.
 Тест драйв на Citroen C4 X и за какво да си логически не е наложително
Citroen C4 X - несъмнено забавен и леко абсурден

Френският модел е кръстоска сред седан, комби и кросоувър

През 2025 г. Citroen ще пуснат нова версия на e-C3, която ще бъде с по-малка батерия и пробег - към 200 км, само че и на още по-ниска цена - към 20 000 евро.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР