Всички фронт офиси на Районната здравноосигурителна каса обслужват пациенти без

...
Всички фронт офиси на Районната здравноосигурителна каса обслужват пациенти без
Коментари Харесай

От РЗОК-Пловдив: Няма бунт, имаме повече отпускари

Всички фронт офиси на Районната здравноосигурителна каса обслужват пациенти без проблем, макар условието чиновниците на институцията да показват зелен документ. Това обявиха пред " Марица " от РЗОК-Пловдив. Коментарът е във връзка със заповедта на шефа на НЗОК, която задължава чиновниците във всички 28 области на страната да показват новия документ, с цел да бъдат позволени на работа. Според ПР-специалиста на РЗОК-Пловдив сега няма дефицит на чиновници.

По този мотив от Районната здравна каса разясниха, че взетите отпуски са платени в множеството случаи. Затова и никой не задължава излезлите в отпуск чиновници да упоменават аргументите за желанието си да употребяват отпуск. Неплатени отпуски вземат единствено тези, които са изчерпали дните, които им се поставят.

Освен това от РЗОК обясниха, че даже и да има повече отпускари през тази седмица е допустимо това да се дължи на онлайн образованието, което беше въведено за 50% от учениците в шест общини в региона. Родителите на деца под 12 година всеобщо търсели вид, с цел да не оставят малчуганите сами вкъщи. Също по този начин доста от тях предпочитали да излязат в отпуск, когато детето им е болно вместо да вземат болнични. Причината била, че болничният свалял доста от заплатата.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР