Всички фирми, в които дизайнерката от Раковски Миглена Каканашева, известна

...
Всички фирми, в които дизайнерката от Раковски Миглена Каканашева, известна
Коментари Харесай

Бизнесът на Мегз под запор

Всички компании, в които дизайнерката от Раковски Миглена Каканашева, известна като Мегз, и новият й другар Румен Рончев имат присъединяване, са под запор. Преди време Ранчев бе упрекнат в застрахователна машинация, а в този момент искания към него имат банки, частни кредитори и Национална агенция за приходите, сподели инспекция на "Марица ". В опитите да отърве приятеля си от офанзивата Мегз предприе комплицирана композиция от прехвърляния на дялове и пререгистрации.



В края на предходната година Каканашева е основала следващата си компания - „ Доверие МК “ ЕООД. Новото сдружение мигновено е придобило „ Мегз 1 “ ООД, която е в действителност притежател на всички останали 45 компании с сходно име. През „ Доверие МК “ Миглена е съучастник и в двете транспортни компании на Рончев. Новото сдружение обаче незабавно е влезнало в полезрението на кредиторите и по този начин на 26 февруари от Национална агенция за приходите постановат запор и на "Доверие МК " ЕООД.

„ Ню Транс Груп “ и „ Розова Долина Екс “ на Рончев и Мегз също са с блокирани сметки и имущество. Първият запор е натрапен от Про Кредит Банк в края на февруари, а от 18 април има подобен и в интерес на УниКредит лизинг.

Юридическите хватки, с които дизайнерката пробва да излъже данъчните, имат дълга история. Фирмите на Каканашева под името „ Мегз “ към този момент са близо 50, демонстрира информация в Търговския указател. Всяка от тях бива записана със алегоричен уставен капитал безусловно дни откакто предходната е достигнала 49 999 лв. оборот. По този метод компанията не попада под ЗДДС и не предстои на наложителна регистрация по смисъла на закона.

Дизайнерката дължи през съвсем всяко свое сдружение пари на страната за налози, осигуровки и други данъци. Освен това против нейните компании има заведени и извоювани десетки каузи за разнообразни суми от компании в цялата страна за забавени или неизплатени фактури. Фирмите на Каканашева са осъждани няколко пъти и от нейни чиновници за неплатени заплати в интервала 2015-2017 година. Редица контролни органи пък, измежду които и Комисия за защита на конкуренцията, са глобявали дизайнерката за нелоялни търговски практики и за съзнателно въвеждане в илюзия с подправена информация за генезис и състав на продуктите, продавани от онлайн магазинa на Каканашева.
Източник: hotnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР