Всички европейци са добре дошли в Швеция тези дни, но

...
Всички европейци са добре дошли в Швеция тези дни, но
Коментари Харесай

Забранено за шведи: Съседните Дания, Финландия и Норвегия отлагат отварянето на границите

Всички европейци са добре пристигнали в Швеция тези дни, само че шведите не се радват на същото гостолюбие измежду съседите си – Дания, Финландия и Норвегия, отбелязва Euronews. Причината е, че в Швеция пандемията COVID-19 още не е стигнала своя пик, а локалните управляващи избраха да не вкарват строги ограничения за изолираност и карантина. Към момента в Швеция умрелите от ковид са 4874 души, против 597 в Дания, 242 в Норвегия и 326 във Финландия.

От през днешния ден доста европейски страни отвориха границите си за туристи от Европейски Съюз, само че границите на Дания, Норвегия и Финландия остават затворени за шведските им съседи. С някои изключения. Дания позволява единствено шведи, които работят в страната, минават през нея пренос или имат връзка с датски жител.

Норвегия анулира рестриктивните мерки за пътуванията от и до другите страни от Северна Европа, само че не и за Швеция. „ Осъзнавам, че това е огромно отчаяние, само че рестриктивните мерки се основават на справедливи данни, които важат за всички. Ако отворим границите прекомерно бързо, болестта може да излезе от надзор “, съобщи министър председателят на Норвегия Ерна Солберг.

Външният министър на Швеция Ан Линде не скри разочарованието си от отношението на съседите, като пред локалните медии изрази, че е „ съществено разтревожена “ за бъдещето на връзките със страните от Северна Европа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР