Всички електроразпределителни дружества, които подават заявления за участие във формирането

...
Всички електроразпределителни дружества, които подават заявления за участие във формирането
Коментари Харесай

Всички ЕРП-та искат по-скъп ток, но КЕВР няма да го допусне

Всички електроразпределителни сдружения , които подават заявки за присъединяване във образуването цената на тока, желаят нарастване сред 20-50% на цената на електрическата енергия. Ние няма да го допуснем това и българските жители могат да бъдат спокойни , тъй като КЕВР ще се съобразим напълно с ползите и потребностите на българското общество.

Това заяви ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране Иван Иванов на брифинг, отдаден на това дали ще се усили фрапантно цената на тока от лятото.

Иванов отхвърли като погрешни и манипулирани внушенията , които се появиха в медийното пространство, че цената на електрическата енергия ще се увеличи неведнъж . " Единственият орган, който се произнася за цената на тока, е КЕВР. Всичко друго е операция и погрешни изказвания ", безапелационен бе той.

Иванов разяснява като погрешна и информацията, че предлага изкуствена цена на нарастването на тока.

 Нинова пита кой ще заплати сметката за ЧЕЗ
Нинова пита кой ще заплати сметката за ЧЕЗ

ЧЕЗ поискали 51% нарастване на нощната цена, 5% на дневната

На въпрос дал отговор ли е на писмото на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, че не е дал информация за цената на тока на битовите потребителски потребности на ЧЕЗ Електро и ЧЕЗ систематизиране, той съобщи, че към този момент е дал такава информация .

Иванов разяснява и процедурата по отнемането на лиценза на ЧЕЗ Електро. " Ще бъде направен отчет , който се ще прегледа от комисии в границите на един месец и по-късно ще се произнесе дали ще се лишава лиценза на електроразпределителното сдружение ", сподели още той.

Председателят на КЕВР напомни, че на всички места по света процесът на излизане на потребителите на свободния пазар на тока, е сред 5-6 години .

 Теменужка Петкова има вяра на КЕВР
Теменужка Петкова има вяра на КЕВР

Към момента енергийният министър не знае какво се случва със договорката за ЧЕЗ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР