Всички екипи във водещата ‚Сърце и Мозък‘ - Плевен работиха

...
Всички екипи във водещата ‚Сърце и Мозък‘ - Плевен работиха
Коментари Харесай

На 1 юни: С пълен капацитет отвори врати Клиниката за майчино и детско здраве ‚Мама и Аз‘

Всички екипи във водещата ‚Сърце и Мозък‘ - Плевен работиха безрезервно, с цел да може новата клиника ‚Мама и Аз‘ да отвори порти с цялостен капацитетточно през днешния ден, на 1 юни 2023 година

,Мама и Аз‘ – част от високотехнологичния болничен комплекс ‚Сърце и Мозък‘ – разполага и развива най-висока международна експертиза в профилираната диагностика и лекуване, а също по този начин в научноизследователската и образователната активност.

С огромна наслада през днешния ден можем да съобщим, че при нас към този момент се родиха 10 здрави бебета. За толкоз малко време успяхме да спасим живота на 3 бебета в тежко и сериозно положение. Отделението по неонатология работи с всички новородени в болничното заведение или преведени от други болнични заведения от цялата страна, както и самонасочили се.,Мама и Аз‘ разполага с най-съвременна профилирана кола за спешна помощ – реанимобил с натоварен транспортен кувьоз и респиратор.

Клиниката за майчино и детско здраве ‚Мама и Аз‘ заема новопостроеното, независимо болнично крило на МБАЛ ‚Сърце и Мозък‘, където са разкрити високотехнологично оборудвани отделения по акушерство и гинекология с родилен блок, както и педиатрия и неонатология.



Специализираните педиатрични браншове по ендокринология, ревматология и ортопедия заемат значимо място в новата клиника – със блян и потвърдена подготвеност за бързо постигане на водещо европейско равнище. Български екипи по детска кардиохирургия, неврохирургия и профилирани интензивни грижи се приготвят в Европа и Съединените щати за работа в новата клиника.



Много познания, умения и любов вложиха архитектите, проектантите и строителите от АСБ ‚Хелвеция‘, с цел да дават всички улеснения в комбиниране с най-съвременните медицински технологии в грижата за бъдещите майки и техните чеда. Благодарение на експертизата и дългогодишния си опит в построяването на съвременни лечебни заведения, ‚Хелвеция‘ съумя да издигне новата клиника за майчино и детско здраве единствено за 12 месеца.

Всички благоприятни условия за най-съвременна профилактика, предварителна защита и лекуване, технологии и експерти са разполагаем на дребните пациенти и техните родители – образна диагностика, клинично-лабораторни, имунологични и генетични проучвания, следене за луксации от детски ортопеди и травматолози в особено оборудвани приемни педиатрични кабинети.



Особена горделивост е почналото разширение на лабораторията по здравна генетика посредством въвеждане на софтуерни благоприятни условия за молекулярно-генетична диагностика на редки болести. Екипът, управителен от специалист по здравна генетика с напреднал опит от Германия, към този момент организира профилирани медико-генетични съвещания за децата и фамилиите.

Нашите стратегии за следене на бременността (скрининги във всеки триместър), родилна помощ и благоприятни условия за неонатологична грижа ще подсигуряват даването на профилирана, професионална здравна грижа и денонощна интензивна, незабавна и неотложна помощ с най-високото – трето – равнище на подготвеност. Екипите в интензивния неонатологичен бранш, оборудван с неповторима за страната инсталация, включват експерти и хабилитирани лекари с дълготраен опит и приета експертиза, както и специализанти и докторанти с висока мотивация и безкомпромисно посвещение на въвеждането и развиването на най-съвременните достижения и технологии в неонатологията и педиатрията. ‚Мама и Аз‘ към този момент се трансформира във водеща неонатологична конструкция в народен мащаб, сравнима с най-хубавите клиники в Европа. В нея ще се оферират също стратегии за образование на бъдещи родители в грижи за новороденото (вкл. така наречен „ кенгуру грижа “).

Инвеститорът Търговска Лига намира отговор и противопоставяне на тревожната статистика за детската смъртност в България, която по данни на Световната банка за 2021 година е 6 деца под 5 годишна възраст на 1‘000 живородени. Страната ни се подрежда на последно място в Европейски Съюз, дружно с Румъния, Малта и Словакия, при междинна смъртност за Европейски Съюз от 4 на 1‘000 живородени (2021 г.). Тази тъжна статистика е разследване на ниския стандарт на живот и доста други фактори, само че изключително зависи от равнището на интеграция сред целенасочените стратегии за профилактика и действителните здравни грижи за популацията. Най-важното тук е качеството и достъпността до високоспециализирана здравна помощ.

Затова за екипа на ‚Мама и Аз‘ денят е освен исторически, само че и същински специфичен – тъй като за нас пациентите, дребни и огромни, и техните фамилии постоянно стоят преди всичко!

доктор Петя Диновска,

Изпълнителен шеф

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР