„Всички договори по ин хаус поръчки в област Смолян са

...
„Всички договори по ин хаус поръчки в област Смолян са
Коментари Харесай

Проверяват всички ин хаус поръчки в Смолянско

„ Всички контракти по ин хаус поръчки в област Смолян са обект на инспекция. Ако се открият нарушавания, те ще бъдат прекъснати и предоставени отначало “, съобщи на брифинг регионалният шеф на Смолян Емил Хумчев. Днес той показа екипа си в регионалната администрация. Заместник регионален шеф е Явор Руженов от Продължаваме Промяната. Главен секретар е Андрей Кадишев от Има Такъв Народ, който до момента бе заместител Областен шеф.

Хумчев съобщи, че единствената пътна права в района, която е подготвена с планиране и ще стартира ремонтът й скоро, е пътят Смолян – Рудозем. Притеснение има за осъществяването на плановете за правите Средногорци-Рудозем/виадукт и мост/ и Баните-Соколовци. “По тях бяха направени предходната година подготвителни ремонтни действия и хората, които ги употребяват, в този момент са извънредно затруднени “, сподели Хумчев.

За огромното свлачище на основния път Смолян-Мадан при с. Тикале регионалния шеф съобщи, че към момента чака отговор от АПИ. „ Това беше първото, което направих като встъпих в служба, да желая цялостна информация за това какво е направено за това свлачище. Този обект е предоставен на „ Автомагистрали “, те от своя страна го разпореждат на друга компания, има осъществено планиране. Направиха се промени в Автомагистрали и в АПИ и към момента нямаме отговор на този въпрос. Ще настояваме, дружно с народните представители Камбарев и Маринов да се играят нови процедури по най-бързия метод, тъй като към този момент четвърта година свлачището попречва прекосяването на доста огромен брой наши съграждани “, сподели Хумчев.

В околните дни се чака да се организира първото съвещание на Междуведомствената комисия по бедствия. На него се чака да бъдат утвърдени средствата за възобновяване на пътя към Триград и останалите три села, откъснати от света при бедствието в средата на декември м.г. „ Строителят твърди, че за 30 дни при хубаво време ще извърши ремонта. Асфалта там виси във въздуха, мъчно се минава, приготвяме различен път към селата с ЮЦДП. Имаме уверението, че той скоро ще бъде подготвен “, сподели Хумчев.

По самодейност на депутата от Продължаваме Промяната Михал Камбарев за понеделник е планувана среща сред регионалните управи на Смолян и Ксанти, на която ще се даде информация за напредъка на градежа от гръцка страна по пътя Рудозем-Ксанти при новото Граничен контролно-пропусквателен пункт и опцията за отваряне на граничния пункт при Златоград.

Явор Руженов съобщи, че няма да дели хората на партии, защото най-важното е да се работи за популацията на региона. Той заявява, че ще работи за решение на проблемите с бедствията в района, при които хората със седмици остават без телефон и ток. „ По самодейност на кмета на Баните направихме среща с институциите, елетроразпределителните сдружения и мобилните оператори. Трябва да се задейства регионалния щаб за попречване на бедствия, и в случай че се наложи да предложим законодателни промени, тъй като в този момент всички институции си трансферират топката, а когато падне и минимален сняг стартират повреди на тока и хората остават и без телефон “ , сподели Хумчев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР