Всички държавни институции потвърдиха, че за дълговете за винетки хората

...
Всички държавни институции потвърдиха, че за дълговете за винетки хората
Коментари Харесай

Президентът може да опрости задълженията за винетки на хората от Пролеша

Всички държавни институции потвърдиха, че за задълженията за винетки хората от Пролеша нямат никаква виновност. Вчера и министърът на районното развиване Иван Шишков, и министър председателят Гълъб Донев, признаха това.

И двамата обаче обявиха, че няма законова процедура, по която да бъдат опростени тези отговорности на жителите на село Пролеша, зародили заради несвършена работа от Столична община.

Това не е по този начин.
Има процедура, според която президентът Румен Радев може да опрости тези вземания. Тя е написана в Конституцията. В чл.98 точка 12 от главният закон е казано:
" ПРЕЗИДЕНТЪТ ОПРОЩАВА НЕСЪБИРАЕМИ ДЪРЖАВНИ ВЗЕМАНИЯ ".

По този текст всички досегашни президенти Жельо Желев, Петър Стоянов, Георги Първанов, Росен Плевнелиев са опрощавали задължения към страната на хора в потребност, и на такива с непозволено наложени наказания. Това е честа процедура на президентската администрация. Може би и сегашният държавен глава Румен Радев е ползвал член 98 т.12.

Това пълномощие на Президента не инцидентно е включено в Конституцията. Законодателят е дал право на президента, за се облекчат финансово обезпокоени жители, които по справедливи аргументи имат отговорности към страната и не могат да ги погасят. Това е един честен акт.

Жителите на софийското село Пролеша нямат никаква виновност, че са се доверили на медиите, които са цитирали публични лица, че за тях не са нужни винетки. Затова всички наранени би трябвало публично да изискат от Президента да приложи чл.98 т. 12 за тях и да им бъдат опростени погрешно начислените санкции. Може и да бъде изпратена групова молба.

Това е само вероятната процедура, по която да се върне справедливостта към безусловно почтени хора, чийто живот е разрушен, тъй като някой не си е приключил работата.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР