Всички държавни институции и политици трябва първи да дадем пример,

...
Всички държавни институции и политици трябва първи да дадем пример,
Коментари Харесай

Денков: Политиците трябва първи да осъждаме насилието около нас

„ Всички държавни институции и политици би трябвало първи да дадем образец, че деянията на принуждение са изцяло неприемливи, в случай че желаеме то да изчезне от живота към нас. Затова всеки един от нас по безапелационен метод би трябвало да осъди деянията на принуждение както от страна на футболните ентусиасти, които злоупотребиха с мирния митинг, по този начин и от страна на тези служители на реда, които злоупотребиха с опцията да упражнят принуждение. “

Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков на брифинг след регулярната среща за ограниченията за битка с експанзията и насилието , която се организира в Министерския съвет през днешния ден.

По част от заложените действия, свързани с битката с насилието , е реализиран значителен прогрес, акцентира министър-председателят. Акад. Денков означи основаването на Национален съвет за предварителна защита и отбрана от домашното принуждение .

В администрацията на Министерския съвет ще бъде основано и звено, което да обезпечава административно-техническото, организационното, експертно и финансовото обслужване на Националния съвет . За негов ръководител към този момент е определена вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.

Създаден е бранш „ Домашно принуждение “ към Главна дирекция „ Национална полиция “, който има роля да управлява и провежда цялостната активност на Министерство на вътрешните работи по линия на домашното принуждение, и е повишен броят на спешните центрове в страната за пълнолетни лица от 29 на 31.

В рамките на срещата при премиера бяха разисквани и други ограничения, които следва да бъдат осъществени идващите месеци. Сред тях са правенето на Национална стратегия за предварителна защита и отбрана от домашното принуждение , Координационен механизъм за помощ на потърпевшите от домашно принуждение, Методическо напътствие за дейностите на полицейските органи при случаи на домашно принуждение и методика за прилагане и работа в особено обособени пространства за чуване на деца /„ сини стаи “/.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР