Всички данни показаха, че ваксината на "Астра Зенека" е напълно

...
Всички данни показаха, че ваксината на "Астра Зенека" е напълно
Коментари Харесай

Акад. Петрунов: Ваксината на Астра Зенека не отстъпва по нищо на РНК ваксините

Всички данни демонстрираха, че имунизацията на "Астра Зенека " е изцяло безвредна и изцяло сравнима с РНК имунизациите, не им отстъпва по нищо. Това съобщи в студиото на "Денят стартира с Георги Любенов " акад. Богдан Петрунов.

Според него данните все още сочат, че имунитетът след имунизация е 10-12 месеца. Академикът счита, че всяка от утвърдените от европейската лекарствена организация ваксини дава добър имунитет.

Акад. Петрунов е на мнение, че при имунизирането на към 2 милиона души в България ще се реализира групов имунитет. А в случай че доникъде на 2022 година се имунизират 70%, то тогава ще се смята, че вирусът е преборен.

"Ако достигнем 1,5 - 2 млн. имунизирани, ние в действителност ще сме едно доста положително състояние и ще забележим едно положително от имунизациите ", сподели акад. Петрунов.

Според учения могат да бъдат реализирани съществени триумфи в лекуването на ковид с създаването и внедряването на моноклоналните антитела - съответно за ковид.

"Това направление е от повече от 30-40 години и моноклоналните антитела намират приложение в лекуване на доста болести - алергичните, автоимунните, злокачествените болести, само че в този момент има доста съществени достижения в лекуването на ковид ", описа акад. Петрунов.

Той изясни, че този вид лекуване се ползва под формата на инжекция.

"Това са изкуствено основани антитела, които са ориентирани тъкмо към тези спайк протеин вируса и към доста други детайли на реакцията и я блокират. Това е един актуален способ, в този момент го назовават биологично облекчение. Това е бъдещето на лекуването в лекарствената терапия ", сподели още ученият.

Лечението би трябвало да бъде ориентирано към подтискане реакцията на вируса или да блокира мястото, където вирусът навлиза в човешкия организъм, т.е. рецепторът, който ги приема, както е казусът с ковид.

По думите на акад. Петрунов се чака разработваното хапче против ковид да направи сериозен пробив.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР