Всички чужди посланици са извикани днес в 12 часа на

...
Всички чужди посланици са извикани днес в 12 часа на
Коментари Харесай

Всички посланици при премиера и главния прокурор заради убитата журналистка

Всички непознати посланици са извикани през днешния ден в 12 часа на диалог с премиера Бойко Борисов, основния прокурор Сотир Цацаров и вътрешния министър Младен Маринов. Разговорът ще се организира в Министерския съвет.

Премиерът желал да запознае дипломатите с разкриването на убийството на журналистката Виктория Маринова в Русе и да изиска да спре акцията против България, заяви " 24 часа ".

В последните дни няколко посолства, в това число това на Съединени американски щати, излязоха с позиции, в което показаха отвращение от бруталното посягане върху публицист и настояха управляващите за бързо следствие.

По-рано през днешния ден Борисов изрази недоволството си от това, че медии и политици са писали погрешни неща за закононарушението.

" Българи направиха по този начин, че очерниха страната си по жесток и гнусен метод. Да се радват, че България е очернена. В рамките на 3 дни прочетох чудовищна информация за България, и нито едно правилно. Разни политици се скъсаха да изпращат мейли в Брюксел какво се случва в България. Разсипаха ни от туитъри. Нима това не се случва в други страни? Аз много си трансформирах мнението и за претендента... (явно има поради един от претендентите на ЕНП да оглави Европейска комисия - Манфред Вебер, който написа в обществената мрежа, че е шокиран от убийството на публицист и чака управляващите да извършат цялостно следствие - б.р.)... ще имаме доста сериозен диалог с ЕНП, като отидем там ", закани се той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР