Всички чужденци, включително граждани на ЕС, които искат да работят

...
Всички чужденци, включително граждани на ЕС, които искат да работят
Коментари Харесай

След Брекзит имигрантите от ЕС ще плащат повече и ще чакат 5 г. за достъп до помощи

Всички чужденци, в това число жители на Европейски Съюз, които желаят да работят и живеят във Англия по-късно повече от година, ще би трябвало да разполагат с предварителна покана за работно място, да заплащат стотици английски лири за достъп до услугите на националната здравна каса и да чакат 5 години за прилагане на обществени помощи.

Промяната ще е от 1 януари 2021 година и няма да важи за всички в заварено състояние. Но в случай че желаят да запазят този си статут, те би трябвало да подадат специфична молба, тъй като по-късно към този момент няма да се употребяват от привилегиите на жители на Европейски Съюз и може даже да бъдат депортирани.

Това част от ограниченията за нова имиграционна политика, която разгласи през днешния ден Консервативната партия. На 12 декември ще има предварителни парламентарни избори и партията е на върха на известността си през последните над 2 години. Няколко социологически изследвания демонстрираха тази седмица, че за партията на премиера Борис Джонсън ще гласоподават 44-45% от гласоподавателите, до момента в който на лейбъристите симпатизират 28%, а на либерал-демократите - 15%. Брекзит партията на Найджъл Фараж е с 4% и направи огромен подарък на консерваторите като разгласи, че няма да издига претенденти там, където те водят оспорвана борба с левицата.

Към сегашния миг наподобява несъмнено, че Консервативната партия ще ръководи още веднъж и то с по-силен мандат. Затова на предизборните ѝ обещания се гледа и като стратегия за ръководство. Настроенията на британците също са в тази посока, откакто натискът от имигранти над обществените стратегии и инфраструктура помогнаха за гласуването в изгода овакантяване на Европейски Съюз на референдума през лятото на 2016 година

 След Брекзит имигрантите от Европейски Съюз ще заплащат повече и ще чакат 5 година за достъп до помощи
© Reuters

Новите детайлности включват следното:

- равнене на разпоредбите за всички имигранти, без значение дали идват от Европейски Съюз или въпреки това

- изчакване 5 години за достъп до помощи от обществените фондове, сега жителите на Европейски Съюз чакат за това нормално към 3 месеца

- прекъсване на опцията детски помощи да се изпращат от работещите чуждени в родните им страни, когато децата им не са във Англия, а живеят вкъщи

- увеличение от 400 на 625 паунда на вноската, която чужденец би трябвало да направи, с цел да употребява безплатните услуги на националната система NHS; сега европейските жители не заплащат нищо и държавното управление разчита от 2021 година резултатът от това да е доходи от над 500 милиона паунда за NHS

- за допускане в страната ще е нужно авансово да има отправена покана за работа, без значение от коя част на света идва чужденецът; изключения ще се вършат само за високо квалифицирани учени и за искащите да стартират бизнес.

" След като напуснем Европейски Съюз имаме нова опция да заслужено отношение и гарантиране, че всички, идващи при нас, получават еднообразно отношение. Ще създадем имиграционната ни система идентична за всички ", съобщи министър председателят Борис Джонсън.

Брандън Люис, министър по въпросите на сигурността, сподели за " Скай нюз ", че " всеки, който към този момент е тук и е част от системата за приемане на статут на уседналост за жители от Европейски Съюз, ще е със предпазени права, те са безусловно ясно под протекция ". Той изясни, че новият режим " ще е за хората, идващи от Европейски Съюз, откакто сме напуснали съюза и в сходство с бъдещата имиграционна система ".

Люис сподели още, че партията няма да с ипоставя " случайни " цели за равнището на имиграцията, само че че като цяло желае то да намалее. Същото сподели през днешния ден пред Би Би Си и външният министър Доминик Рааб. Предишните двама министър председатели - Дейвид Камерън и Тереза Мей, бяха остро подложени на критика от евроскептични депутати и политици, че не са съумели да смъкват равнището под 100 000 души годишно.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (819)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР