Всички 60 нови електрически автобуса ще се включат в обслужването

...
Всички 60 нови електрически автобуса ще се включат в обслужването
Коментари Харесай

Всички 60 нови електробуса тръгват по улиците на Варна

Всички 60 нови електрически рейса ще се включат в обслужването на линиите по публичен градски превоз във Варна.

Това стана допустимо с стартирането в употреба на 60-те броя зарядни станции за постепенно зареждане, инсталирани в депото на общинската компания „ Градски превоз ”.

Две зарядни станции за бързо зареждане са конфигурирани на обръщачите „ Владиславово “ и „ Почивка “, като местата се явяват последните спирки на повече от 70% от автобусните линии в транспортната скица на морската столица.

Moreto.net напомня, електрическите рейсове са във Варна от месеци, само че неналичието на зарядни станции възпрепятстваше влизането им в транспортната скица на града. В началото на октомври 6 от електробусите бяха пуснати пилотно във Варна, а едвам неотдавна всички нужни зарядни станции бяха конфигурирани. Разрешително за потреблението им бе издадено от ДНСК 17 ноември т.г., което отстрани и последната спънка за влизането на екологичните рейсове в деяние.

Новите електрически рейсове са съвременно оборудвани, комфортни, потребни за околната среда, показват от Община Варна. Използването им води до запазване на околната среда посредством доста понижаване на фините прахови частици и на равнищата на азотни оксиди във въздуха .

Това бе регистрирано през днешния ден на заключителната конференция по план „ Екологично чист превоз за Варна “, който Община Варна осъществя по оперативна стратегия „ Околна среда “.

Стойността на плана, чието начало бе сложено по време на мандата на някогашния кмет Иван Портних, е 84,8 млн. лева, от които 70 млн. лева – безплатна финансова помощ.

На заключителното събитието през днешния ден участваха ръководителят на плана Младен Иванов и изпълнителният шеф на „ Градски превоз “ инж. Николай Антонов.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР