Всички 14 общински детски градини в Добрич преминават на делегиран

...
Всички 14 общински детски градини в Добрич преминават на делегиран
Коментари Харесай

Детските градини в Добрич преминават на делегирани бюджети

Всички 14 общински детски градини в Добрич минават на делегиран бюджет от началото на идната година. Това е днешното решение на Общинския съвет в града. Директорите на детските заведения са оправомощени да ръководят бюджета си и да акумулират лични доходи. С въвеждане на новата система шефовете стават вторичен разпоредник с бюджет. Всяка детска градина ще може да дефинира кой да е броят на групите и децата в тях, както и броят на личния състав и възнагражденията за него.
Вносителят на докладната бележка – зам.-кметът „ Хуманитарни действия “ доктор Емилия Баева уточни, че всяка от детските градини ще има личен бюджет , образуван от единните разходни стандарти за държавна активност и годишната прехрана за дете за локална активност на база на брой деца. Издръжката за едно дете на възраст от 2 до 4 години е 791 лева ., а за дете на възраст 5-6 години сумата е 361 лева за година. Такива са заложените средства в решението, гласувано от общинските съветници.
При систематизиране на средствата ще бъде съобразена разликата от 3000 лева . сред санирана и несанирана постройка, получена през отоплителния сезон. Използван е опитът на община Шумен, където към този момент се ползват делегирани бюджети в детските заведения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР