Всепривличащата му красота е несравнима, споделя Лили Абаджиева Христо Живков беше

...
Всепривличащата му красота е несравнима, споделя Лили Абаджиева
Христо Живков беше
Коментари Харесай

Деси Тенекеджиева: Христо Живков беше прекрасно момче с чиста душа

Всепривличащата му хубост е несравнима, споделя Лили Абаджиева

„ Христо Живков беше прелестно момче с чиста душа и необикновено лъчение. Много честен и прецизен, извънредно непретенциозен “, споделя актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева за своя сътрудник Христо Живков, който напусна вечно този свят преди два дни.

Двамата участваха дружно в именития филм на Ериано Олми „ Занаятът на оръжията “. Новината за кончината му натъжи освен всички негови фенове и близки, само че и сътрудниците му, които показаха своята болежка с мнения във Facebook.

„ С Христо се познаваме от доста, доста години. Имахме щастието да играем дружно в един именит филм. Оказва се, че „ Занаятът на оръжията “ е най-награждаваният филм в историята на италианското кино. Това е доста значимо да се знае за паметта на Христо. Той играе основната роля на Джовани ди Медичи, а аз играя основната женска роля Мария ди Медици. Този филм има 9 награди „ Давид на Донатело “, номинация за „ Златна палма “ на фестивала в Кан, стана европейски филм на годината. Интересно е, че с него сме единствените до този миг българи в историята на киното с основни функции във филм, попаднал в формалната селекция с номинация в Кан . Направихме съществени пробиви и двамата с този филм. Аз пребивавам от 8 години в Лондон. Ако би трябвало да съм почтена, в спалнята ми в София е Христо. Какво имам поради ли? Имам 8 фотоси от кино лентата „ Занаятът на оръжията “, в които сме двамата с режисьора и с него. И един тип всяка вечер съм гледала Христо, без значение че не сме били дружно 20 години. Той е бил пред очите ми през всичките тези години. Имаме мощна забележима другарска връзка. Близо 6 месеца живяхме дружно като другари. Аз го познавах и преди този момент. Познавам се и с майка му – тя е невероятна жена “, показа още пред Телеграф Тенекеджиева и добави, че си спомня по какъв начин са се забавлявали дружно в Кан, където останали цяла седмица.

„ Радвали сме се и сме скачали. Дивяли сме. Той имаше невероятна хубост – фина изтънчена хубост “. Актрисата сподели още, че доста съжалява, че Мел Гибсън се е забавил с втората част на „ Страстите Христови “ , тъй като Живков щеше да взе участие в нея и да се върне в света на огромното кино.

Театралният режисьор Лилия Абаджиева също изля душата си:

„ Христо Живков… не мога да допускам, че е напуснал нашия свят. Няма да не помни първия път, когато го видях. Беше в студентските години пред асансьора на Академията. Беше с едно от най-хубавите девойки, които съм срещала през живота си . Двамата дружно бяха и остават в съзнанието ми като най-прекрасните, красиви влюбени. По-късно доста постоянно го срещах и разговарях с него по време на образованието ни. Непомерната му, всепривличаща хубост е несравнима. Но в общуването ни, а и даже когато единствено се разминавахме по коридорите, осъзнавах мъчително покоряващата му одушевеност. Вътрешната светлина, която излъчваше тогава, ми даваше визия за райските планети със самото си лъчение, със самото си незабелязано наличие, в което имаше нещо неуловимо неземно “.

      
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР