Всеобщо разпространено е твърдението, че консумацията на алкохол помага при

...
Всеобщо разпространено е твърдението, че консумацията на алкохол помага при
Коментари Харесай

Как алкохолът вреди при настинка?

Всеобщо публикувано е изказванието, че потреблението на алкохол оказва помощ при простуда. Но става известно, че това е не просто мит, само че и извънредно рисков табиет.
Лечението на настинки или други вирусни инфекции с алкохол е рисково: спиртните питиета усложняват хода на болестта и пречат на възобновяване на организма.

" Лечението " на температура с коняк и на пневмония с водка, може само да утежни обстановката. Консумацията на алкохол усложнява лекуването на ТОРС и доста други инфекциозни болести, настояват учени, които са споделили резултатите от изследването си в списание Nutrients.

При съществуването на зараза, организмът отслабва. Консумацията на алкохол, изключително в острия етап на болестта, само утежнява обстановката.

Основната съставна част на алкохола е ацеталдехид. За да го изхвърли, тялото ни се нуждае от доста сила.
При съществуването на заболяване напъните на имунна система са ориентирани към битка с него и премахване на токсините от тялото.
Следователно в подобен миг е добре да консумирате доста течности, само че сигурно не и алкохолни питиета. От друга страна алкохолът потиска имунната система.

Защо не би трябвало да се пие алкохол по време на грип, простуда и вирусна зараза?

Алкохолът предизвика тахикардия и води до повишение на кръвното налягане, а при съществуването на висока температура пулсът въпреки всичко се покачва.

Консумацията на спиртни питиета по време на пневмония може да предизвика навлизане на инфектирана слуз от горните дихателни пътища в долните - т.е. от назофаринкса в белите дробове.
Освен това алкохолът отслабва вродената и адаптивната имунна система.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР