Всеобщо мнение е, че няма как да се справим с

...
Всеобщо мнение е, че няма как да се справим с
Коментари Харесай

Никога не почиствайте тези места с прахосмукачка

Всеобщо мнение е, че няма по какъв начин да се оправим с поддържането на ред и непорочност в дома без прахосмукачката. Тя ни икономисва доста старания и време, като за минути трансформира жилището в оазис на чистотата. Има, обаче, неща, които не би трябвало да се чистят с това устройство.
Ето кои са те: 
 Не правете тези неточности, когато почиствате петната в дома си Не правете тези неточности, когато почиствате петната в дома си
Всяка стопанка се стреми да заобикаля петната у дома, само че когато се появят по облеклата или повърхностите в дома, несъмнено се трансформират в п...
1. Какао, брашно, кафе
В случай, че се разпилее кафето или какаото на прахуляк на кухненския под, незабавно посягаме към прахосмукачката. За страдание, това е неверен ход, защото ситните частички задържат влага в торбата на прахосмукачката. Така елементарно може да се образува плесен. Тези частици  мъчно ще се отстранят от торбата или още по-лошо, могат да навлязат във вътрешни елементи на прахосмукачката и да блокират мотора или филтрите. Затова не е целесъобразно да се употребява прахосмукачката за събиране на сходен отпадък от кухненския под.
2. Пръст и сухи листа от стайните растения
Тези боклуци също са причина за появяването на плесен в торбичката или запушване на прахосмукачката – тръбите, филтрите или мотора.
3. Косми
 Как наподобява домът на всеки един от знаците на зодиака Как наподобява домът на всеки един от знаците на зодиака
Всяка къща има свои лични правила, а хората имат неповторими визии за това. Ето какво споделят звездите за навиците и домовете на зод...
За мнозина тъкмо прахосмукачката е решението на казуса с космите на домашните любимци. Те също са рискови за прахосмукачката. Дългите косми и тези, изпадали от котки и кучета, в случай че са в по-голямо количество, елементарно биха запушили торбичката или филтрите, а в случай че останат закачени на четката, тръбата мъчно ще пропуща останалия отпадък.
4. Козметика
Пудра, сенки за очи и друга суха козметика постоянно се озовават на пода, когато бързаме да се приготвим за излизане. Отново прахосмукачката се пуска в деяние,  а не би трябвало. Те имат в състава си разнообразни масла и субстанции, които не устоят на парещ въздух и се разтапят. Козметиката е доста нездравословна за прахосмукачката, тя може неприятно да запуши механичните й елементи, както и филтъра.
5. Малки хартийки и конфети
Тези боклуци за момент могат да запушат прахосмукачката. Запушването може ще докара до прегряване на  моторът и ще се наложи ремонт или покупка на нова прахосмукачка.
 Малко паста за зъби - удивителен резултат за разчистване на какво ли не Малко паста за зъби - удивителен резултат за разчистване на какво ли не
Ще се изумите какви неща може да извършите с елементарната паста за зъби. Първоначално може да ви сторят налудничави, само че просто би трябвало д...
6. Мокър килим или под
Ако прахосмукачката ви не е предопределена за мокро разчистване, не си позволявайте волности. Рискувате прахосмукачката за замирише неприятно, само че и да се стигне до токов удар.
7. Малки стъкълца
Когато счупите нещо стъклено или порцеланово, не грабвайте прахосмукачката. Те могат да повредят маркуча, филтрите и торбичката.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР