Вселената съвсем не е еднородна. Някои региони са по-малко плътни

...
Вселената съвсем не е еднородна. Някои региони са по-малко плътни
Коментари Харесай

Астрономи откриха нови доказателства, че живеем в космическа пропаст

Вселената напълно не е еднородна. Някои райони са по-малко плътни от други. И може би ние живеем в едно от тези места – гигантска галактическа бездна, написа obekti.bg, базирайки се на IFL Science.

Ново изследване, показано преди малко, на 230-ата среща на Американското астрономическо сдружение в Тексас, допуска тъкмо това. То показва нови доказатество, че в нашия район на Космоса има доста по-малко галактики, звезди и планети, в сравнение с в други. Две изявления по отношение на тези проучвания, са подадени в Astrophysical Journal.

Идеята, че живеем в бездна, изяснява елегантно един значим проблем в астрофизиката. Когато измерваме скоростта на разширение на Вселената, така наречен „ константа на Хъбъл “, би трябвало тя да е идентична, където и да погледнем. Но защото не е, това допуска, че гравитационното привличане на други места е по-силно.

„ Без значение каква техника употребявате, получавате същата стойност за развширението на вселената през днешния ден “ – споделя Бен Хошайт от Университета на Уисконсин-Медисън, водещ създател на проучването. „ За благополучие, това че живеем в бездна оказва помощ за разрешаване на това напрежение. “

Пропастта визира цената на Константата на Хъбъл, измерена в местен мащаб, само че не и в галактически. Това води до противоречие сред двете тълкования и дава индиректни сведения за съществуването на такава бездна.

Не е загадка, че нашата галактика е по начало неравна. Нашата вселена е ситуирана в обширния суперклъстър Ланиакеа, гравитационно обвързана мрежа от 100 хиляди галактики. Суперклъстъри като този са най-големите суперструктури във вселената.

При всички положения, наподобява се намираме в една много празна област от вселената. За благополучие, това не прави наблюденията ни за нея по-малко впечатляващи.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР