Вселената на Крисофър“ е куклен образователен спектакъл за насърчаване на

...
Вселената на Крисофър“ е куклен образователен спектакъл за насърчаване на
Коментари Харесай

Евелина Кьосовска: Интернет стана основно средство за общуване на децата със света

" Вселената на Крисофър “ е куклен учебен театър за поощряване на цифровата просветеност на децата и предотвратяване от заплаха в интернет.  Предназначен е за деца от 5 до 18 години.  Това сподели в предаването " Добро утро, България “ на Радио " Фокус “ Евелина Кьосовска, режисьор и драматург. Спектакълът има за цел да покаже на децата вероятните рискове и механизмът за справяне с тях, изясни Кьосовска. " Това е една приказка, в която има изверг, който посредством дигиталните технологии се пробва да завладее света “, добави тя. Спектакълът е подобаващ и за родителите, тъй като огромна част от тях не одобряват съществено живота на децата си в цифровото пространство. Самите те стават жертви на измами. 

Кьосовска описа още,  че децата привикнаха да живеят пред екрана, а Интернет стана главно средство за другарство със света.

През годините кукленият театър с изключение на средство за развлечение демонстрира на децата и доста правила, сподели режисьорът Кьосовска.  

Очакваният резултат от спектакъла е самите деца да бъдат по-внимателни, когато употребяват интернет. По този метод кукленият спектакъл развива своята обществена ангажираност. Освен към децата пиесата е ориентирана и към техните родители, с цел да ги накара да се замислят до какви опасности може да докара това, че децата им стоят безотговорно пред компютъра. Те могат да попаднат на неуместно наличие, което да провокира суматоха и стрес у тях.  Най-често интернет е причина и за експанзията у децата през днешния ден, счита Евелина Кьосовска.

Спектакълът " Вселената на Кристофър “ ще бъде показан от ДКТ в гр. Сливен на 27 януари.

Темите в него са прегледани под формата на обстановки, показани са с възприятие на комизъм, изясни Евелина Кьосовска.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР