Вселената на Game of Thrones се разширява все повече и

...
Вселената на Game of Thrones се разширява все повече и
Коментари Харесай

Game of Thrones, Fender и три китари

Вселената на Game of Thrones се уголемява от ден на ден и повече. Сега към този момент навлезе и в света на музиката, с помощта на колаборацията сред НВО и евентуално най-известния производител на китари в света Fender. По концепция на един от основателите на сериала, който е и обожател на китарния тон - Дан Уайс, Fender основават три китари, отдадени на домовете Старк, Ланистър и Таргариен.
 Снимка 420021

В продължение на близо две години лютиерите на Fender работят с Уайс, с цел да основат концепциите и да съобразят китарите с най-характерното за обособените родове. Така се появява Telecaster-а на Старк, Jaguar-а на Ланистър и Stratocaster-а на Таргариен.
 Снимка 420023

" Telecaster е инструмент на положителните, инструмент, на който да свири шерифът, " изяснява Вайс избора тъкмо тази китара да носи емблемата на дома Старк. С изчистени форми и от дърво, единствената й декорация е вълчището, направено от сребро.
 Снимка 420022

Jaguar от своя страна е инструментът с най-вече орнаменти и декорация, както би подхождало на богат и нахален жанр като Ланистър. Част от детайлите му са от 24-каратово злато.
 Снимка 420024

Рон Торн, майсторът на Feneder, признава, че най-вече часове е отделил на Stratocaster - величествената китара, отредена на дом Таргариен. Часове работа по дървения корпус, който прилича драконови люспи, както и по детайлите от естествена кожа с щампован змей са подобаващ знак за сложността на този " огнен жанр ".

Като свършек на трите неповторими китари на Fender свирят трима от най-хубавите китаристи в света - Том Морело от Rage Against the Machine, Нуно Бетенкорт от Extreme и Скот Ян от Anthrax, които вършат своя незабравим вид на главната музикална тематика, с която осем години свързваме Game of Thrones.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР