Всекидневно сме бомбардирани с толкова много объркващи твърдения за сърдечно

...
Всекидневно сме бомбардирани с толкова много объркващи твърдения за сърдечно
Коментари Харесай

„Голямата измама с холестерола”- революционната книга на д-р Малкълм Кендрик

Всекидневно сме бомбардирани с толкоз доста объркващи изказвания за сърдечно съдовите заболявания, че мъчно можем да разберем кое е правилно и кое не е. Сякаш всяка последваща заран ни известяват за следващото ново проучване, обвързвано с холестерола, което непосредствено опонира на вчерашното. Каква е истината за холестерола ни разкрива доктор Малкълм Кендрик в своята книга „ Голямата машинация с холестерола ” (ИК „ Изток-Запад ”).

Безумните изводи от вида: рибеното масло Омега 3 е положително за вас; рибеното масло Омега 3 не е положително за вас, или алкохолът защищава от сърдечно-съдови болести; алкохолът не защищава от сърдечно-съдови заболявания, също и кафето е положително за вас; кафето е неприятно за вас , както и още куп сходни, са непрекъсната част от репертоара на лекари, учени, диетолози, фармацевти и публицисти.

Стигнали сме до такава степен, че към този момент не знаем какво и по какъв начин да ядем и пием, с цел да се усеща нашето тяло здраво… или най-малко не на прага на някоя смъртоносна болест. „ Голямата машинация с холестерола ” хвърля светлина по въпроса като прецизира, че целият масив от сходна информация е безусловно ненужен, защото той може да се изясни с чисто и просто скъперничество от странна на фармацевтичните компании, лекарите и огромен % от актуалните учени. Статините са „ чудодейни ” медикаменти, необятно предписвани за понижаване на равнището на холестерол в кръвта и претендиращи да оферират невиждана отбрана против сърдечно-съдовите заболявания. Вярва се, че са изцяло безвредни и способни да предотвратяват цяла поредност от други болести, те са и най-печелившото лекарство в историята на медицината. В тази революционна книга доктор Малкълм Кендрик разкрива истината зад тази нагла реклама, отбелязвайки, че:

  • Високите равнища на холестерол в кръвта не провокират сърдечно-съдови болести;
  • Богатият на мазнини – наситени или не – метод на хранене не въздейства върху равнищата на холестерол в кръвта;
  • Защитата, обезпечавана от статините, е толкоз дребна, че просто не си коства напъните от страна както на множеството мъже, по този начин и на всички жени;
  • Статините имат доста повече рискови странични резултати, в сравнение с се признава.

С изясненост и духовитост „ Голямата машинация с холестерола ” развенчава неправилните ни допускания за същността на здравия метод на живот и хранене. Това е скъп справочник за всеки, който счита, че има чудодейно лекарство срещу сърдечно-съдовите заболявания, апел към здравия разсъдък и разбирането на процесите в тялото. Кендрик разгромява могъщата фармацевтична промишленост и лековерните представители на здравната специалност, които – твърди той – увековечават налудничавите понятия „ добър ” и „ неприятен ” холестерол и равнищата му, с цел да убедят милиони хора да харчат милиарди за статини, създавайки атмосфера на стрес и тревога – същинската причина за съдбовните сърдечно-съдови заболявания!

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР