Всекидневно човек се среща с различни предизвикателства, които трябва да

...
Всекидневно човек се среща с различни предизвикателства, които трябва да
Коментари Харесай

Как да не ти пука

Всекидневно човек се среща с разнообразни провокации, които би трябвало да преодолее като част от пътя му напред в живота. Драматизирането на нещата, които ненадейно се явяват като спънка в желанията, е ненужно и натоварващо. Малко повече подигравка и самоирония в компликациите, възприятие за комизъм пред несъответстващите реакции няма да навредят, а ще спомогнат душeвността да не се натоварва от краткотрайни неуспехи и отрицателни моменти.

Самонастройката да не ти пука не е толкоз елементарно осъществима, както на думи, изисква някакво осъзнато изпитание.

Ето няколко съвета по какъв начин да не ти пука и стъпките, които ще улеснят реализирането на това желание.

Приемане на обстоятелствата такива, каквито са

Фалшивите илюзии и фантазиите не са потребни. Идеята да се оставиш на течението, вместо да плуваш против него съблазнява, тъй като освобождава от товара на отговорностите и упованията, които всеки носи в всекидневието. Веднъж щом човек се научи да приема живота си подобен, какъвто е, фокусът му се измества и престава да страда за всичко, което си мисли, че му липсва.

Проблемите са константа, която не може да се заобиколи

Всеки има свои проблеми и те в никакъв случай не свършват. Проблемите са константа и се възпроизвеждат. Повечето хора си мислят, че всяко достижение върви ръка за ръка с удовлетворението от триумфа, само че не регистрират, че то генерира нови проблеми. Така че е изцяло непотребна фантазията за нехаен и спокоен живот, динамичността на живота не го позволява.

Битките би трябвало да се сортират

 Не ми пука

Подреждането на целите, тъй че да има избор за кое да се води борба и кое да се отхвърли като излишно изпитание, е значимо умеене. За да подредят полезностите, нужна е изясненост в целите. Затова би трябвало тактика, която ясно сочи кои борби си заслужава да се водят.

И в най-отчайващото състояние има избор

Човек постоянно има избор, без значение дали е най-предпочитан, само че разрешава да се реагира на обстановката и да се продължи напред. Дали човек да се остави на отчаянието, или ще се стегне и да продължи с живота си, е въпрос на персонален избор. Депресията или поуката от неуспеха зависят единствено от индивида. Но не трябва да се не помни, че постоянно има избор и той би трябвало да се употребява.

Съмнението е пътят към триумфа

 Как да не ти пука

Съмнението е стъпка към самоусъвършенстването, тъй като потиква индивида да чете повече, да работи повече и като цяло да стане по-добър. Куражът да се напусне зоната на комфорт и най- положителният вероятен избор, изваждащ на напред във времето най-хубавата версия на една персона.

Да грешиш е обикновено

Страхът от неточности е доста постоянно срещан, само че и доста неправилен. Невинаги знаем кой е правилният отговор, само че това не е причина да спрем да го търсим. Готовността да се признаят личните неточности, е началото на пътя към положителната смяна. Провалът също е път към триумфа, тъй като осъзнаването му основава опита, необходим за превъзмогване на неверните модели.

Вижте още по какъв начин да повишим равнищата на мотивацията си?

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР