Всеки знае, че има много биологично активни точки върху тялото

...
Всеки знае, че има много биологично активни точки върху тялото
Коментари Харесай

Масажирайте тези 5 точки и забравете за болкатa СНИМКИ

Всеки знае, че има доста биологично дейни точки върху тялото ни, въздействието върху които оказва помощ да се облекчи болката и да се усъвършенства настроението ни.

Китайските експерти по рефлексология обаче отделят изключително внимание на региона на ушите, където са ситуирани голям брой нервни окончания, свързани с всички вътрешни органи и елементи от нашето тяло.

Представяме ви 5 невероятни точки на ухото, благодарение на които можете да подобрите благосъстоянието си когато и да е и най-после да сложите завършек на досадната болежка.

Масаж на ушите

Главоболие



Различни елементи на главата се проектират върху горната част на ушната мида или антитраг. Стимулирайки тези точки, можете да се отървете от главоболието, болки в очите, мигрена и виене на свят.

Първо, намерете точката, която при натискане ще бъде най-болезнена. След това ритмично я натискайте с върха на пръста си 7-10 пъти, по-късно спрете. Ако главоболието е локализирано вдясно, тогава е по-добре да прилагате масажа на дясното ухо, в случай че е вляво - на лявото.

Тежест в стомаха



Точка в средата на ушната мида се свързва със стомаха и храносмилането. Киселини в стомаха? Болка в стомаха или червата? Усещате вътрешен дискомфорт? Забравете за тях. Масажът на тази точка, апропо, е потребно да се направи и като превантивна мярка.

Прекомерен вкус



Върху трагуса е точката, влияеща на апетита. Натискът върху нея може да ви отърве от непотребното тегло. Често се подтиква по едно и също време със зоната за стомаха.

Стрес и нервно напрежение



Стресът и нервното напрежение от дълго време са нашите непрекъснати спътници. Акупресурата на ухото в региона, обвързвана с нервната система, ще помогне да се успокоите и да се отпуснете.

След няколко минути ще усетите по какъв начин напрежението отминава и се появява прилив на мощ.

Болка по време на менструация



Има точка, която е ефикасна при проблеми с таза. Масажът й оказва помощ за облекчение на дискомфорта през сериозните дни.

Натискът върху тази точка може да се употребява и като профилактика, с цел да се изключи проявата на болежка след това, написа zdrave.to.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР