Всеки втори купуват на жилище в Нидерландия, изпитва ценови трудности

...
Всеки втори купуват на жилище в Нидерландия, изпитва ценови трудности
Коментари Харесай

Половината купувачи трудно намират достъпни жилища

Всеки втори купуват на жилище в Нидерландия, изпитва ценови компликации при покупката на парцел. Близо 25% от интервюираните от компанията I&O-research, желаят незабавно да придобият апартамент. 50% от евентуалните купувачи декларират, че им е било мъчно да намерят жилище с месечен наем под 750 EUR или като опция да купят такова на цена под 400 000 EUR.

Високите цени на парцелите, които не падат даже по време на пандемия, се изяснява с обстоятелството, че на пазара няма задоволително оферти. Към днешна дата предложенията са под 28 000. Така да вземем за пример, през 2009 година по време на финансовата рецесия техният брой е бил над 122 000.

Ниските лихви по ипотечните заеми и фактът, че пандемията не засегна всички браншове в идентична степен, също способстват за това цените да останат високи.

Две трети от респондентите са на мнение, че жилищните кооперации не вършат задоволително за това жилищния пазар да остане „ обективен “. Те считат на хората със междинни приходи би трябвало да се отделя особено внимание.

След тематиката за запазване на здравето в положително положение, евентуалните купувачи слагат тази за изборите. За последните 3 години вълненията във връзка жилищата се е удвоила. През 2017 година 14% от респондентите декларират, че жилището остава най-важната тематика, в този момент този индикатор е повишен до 28%.

Близо 70% от интервюираните са на мнение, че би трябвало да се строят по-големи жилища, в противоположен случай цените ще продължат да порастват. За мнозина се оказва привлекателно и решението за префасониране на офис площите в жилищни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР