Всеки ученик от 1-и до 12-и клас да има свой

...
Всеки ученик от 1-и до 12-и клас да има свой
Коментари Харесай

Школски Фейсбук за всеки ученик

Всеки възпитаник от 1-и до 12-и клас да има собствен личен акаунт в сървъри на просветното ведомство желае МОН. Идеята е да се сътвори нещо сходно на учебен Фейсбук. В момента част от децата имат профили в Microsoft, само че не всички учители са избрали да работят с тях. Идеята е да бъдат интегрирани всички просветителни платформи, с които педагозите работят – Microsoft, Гугъл и така нататък

„ Тези профили ще разрешат разбор на ученето и резултатите на учениците “, изясни просветителният министър, представен от организация „ Монитор ”. Той уточни, че огромните просветителни платформи към този момент са внедрили изкуствения разсъдък и персонализирано обучение, насочвайки избрани задания към обещано дете. „ Това е бъдещето на електронното обучение. Децата ще учат електронно освен от у дома, а и от учебните заведения “, сподели Вълчев.

За да сработи електронното образование, идващите години на учителите ще се заплаща за основаването на безвъзмездни просветителни запаси. „ Следващите няколко години ще има доста повече средства за електронизация на учебните заведения “, съобщи просветният министър. Той добави, че ще бъде заложено закупуването на компютри за всеки преподавател и кабинет, както и математически принадлежности като интерактивна стратегия за геометрия GeoGebra. Това щяло да помогне за по-лесно визуализиране на човешкото тяло, градежа на атома. Квалификациите на учителите също ще бъдат неприсъствени. Той напомни, че от МОН към този момент са създали система за оценяване на курсове. Така, сходно на Booking, педагозите ще могат да гласоподават с оценка до 4 за качеството на образованията, които са изкарали, и да оказват помощ при избора на останалите учители. По план „ Образование за утрешния ден “ идващите две години над 25 000 учители ще преминат курсове за цифрови компетентности, работа с електронни запаси, образования за основаване на електронно образователно наличие и запаси за деца със специфични просветителни потребности.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР