Всеки трети от собствениците на малък бизнес в Обединеното кралство

...
Всеки трети от собствениците на малък бизнес в Обединеното кралство
Коментари Харесай

Една трета от малките фирми във Великобритания ще съкращават персонал през 2022 година

Всеки трети от притежателите на дребен бизнес в Обединеното кралство възнамерява да редуцира към половината от служащите и чиновниците си през първата половина на 2022 година.

В същото време, съгласно изследването на Moore UK, представено от " Комерсант ", лондонските компании са по-склонни да се отърват от някои чиновници, в сравнение с компаниите от други английски райони. Според анализатори, посочената наклонност е вследствие на въздействието на пандемията върху финансовото положение на заведенията за хранене, хотелите и кръчмите, които съставляват забележителна част от стопанската система на английската столица.

Краят на така наречен стратегия за отпуск (furlough) не докара до всеобщи съкращения, както се смяташе преди, само че те биха могли да се случат отсега нататък.

Проучването сподели още, че съвсем половината (49%) от фирмите възнамеряват да вдигнат цените на своите артикули и услуги през новата година. От тях 59% ще създадат това заради проблеми с веригата за доставки, а 33% изясняват нарастването на цените с измененията в ставката на Данък добавена стойност за задгранични артикули, които влязоха в действие след Brexit.
 Англия на кръстопът: всеобщи съкращения или разширение на помощите
Англия на кръстопът: всеобщи съкращения или разширение на помощите

И двете варианти са скъпи

В изследването на Moore UK са взели участие общо 442 английски компании.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР