Всеки родител иска най-доброто за детето си. И в случая

...
Всеки родител иска най-доброто за детето си. И в случая
Коментари Харесай

Това са най-големите грешки, които родителите допускат

Всеки родител желае най-хубавото за детето си. И в тази ситуация на напред във времето излиза въпросът за положителното образование. Но най-малко един път всеки млад родител позволява неточност точно в това отношение. Това са грешките, които никога не би трябвало да допускате, в случай че желаете да дадете най-хубавото на детето си.

1. Обиди, закани и възприятие на позор

" Срамувам се от теб! " - доста от нас са чували тази фраза от своите родители в детските си години. След сходно изявление детето в действителност стартира да изпитва позор от постъпките си. Но какъв е крайният резултат? Като възрастен това дете стартира да се ненавижда за грешките си, непрестанно се укорява, даже за най-малкия си пропуск. В резултат на това детето има ниско самочувствие, осъзнавайки, че още веднъж е направило нещо неправилно. Помислете добре дали в действителност си заслужава?

Мислите ли, че това може да подтикне детето ви към вярната постъпка? Отговорът е изрично " Не ". Факт е, че в този случай детето ви ще се усеща под непрекъснат напън. То стартира да живее в боязън от вашите закани, считайки ги за истина и се опасява да направи каквото и да било. След време ще разбере, че заканите ви не са правилни и ще стартира да приема всяка ваша дума за неистина. За децата това е стрес и в по-късна възраст отключва в тях нервност и завист. Когато родителят споделя на детето фразата: " Виж какъв брой е чинно това дете ", то се затваря в себе си.

2. Прекомерна угриженост

Ако непрекъснато помагате на детето си, вършите всичко вместо него и проявявате несъразмерна угриженост, тогава то най-вероятно просто няма да стане самостоятелен човек. Дайте му свободно пространство - не е нужно непрекъснато да решавате всички проблеми вместо него, оставете го да се научи на автономия и самостоятелност. Насърчавайте желанията и стремежите му.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР